Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a tüntetések Franciaországban

2019.01.12
19:49
2024.03.19
08:35
Forrás
N1,MTI
Harminckétezer ember vonult utcára szombaton délután Franciaországban a két hónapja tüntető sárga mellényesek kilencedik megmozdulásán.

8 ezren Párizsban tüntettek - jelentette be a francia belügyminisztérium. A párizsi Diadalívnél összecsapásokra is sor került a tiltakozók és a rendőrök között. A francia hatóságok országszerte 80 ezer rendőrt mozgósítottak, ebből 5 ezret a fővárosban. A legjelentősebb vidéki demonstrációra Bourges-ban került sor. A francia fővároshoz hasonlóan itt is összecsaptak a sárga mellényesek a rendőrökkel. A hatóságok itt 15 embert állítottak elő.

A tavaly november óta tartó tüntetések az egyre magasabb üzemanyagárak csökkentése érdekében és az új adók bevezetése ellen folytatódnak, de a demonstrálók Emmanuel Macron francia elnök és a kormány lemondását is követelik.

Franciaország
sárga mellényesek

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.