Ugrás a tartalomra
Összecsaptak a tüntetők és a rendőrség
Tanjug/AP/Rafael Yaghobzadeh

Folytatódnak a tüntetések Franciaországban

2019-01-12
19:49
2019-01-12
19:56
Forrás
N1,MTI
Harminckétezer ember vonult utcára szombaton délután Franciaországban a két hónapja tüntető sárgamellényesek kilencedik megmozdulásán.

8 ezren Párizsban tüntettek - jelentette be a francia belügyminisztérium. A párizsi Diadalívnél összecsapásokra is sor került a tiltakozók és a rendőrök között. A francia hatóságok országszerte 80 ezer rendőrt mozgósítottak, ebből 5 ezret a fővárosban. A legjelentősebb vidéki demonstrációra Bourges-ban került sor. A francia fővároshoz hasonlóan itt is összecsaptak a sárgamellényesek a rendőrökkel. A hatóságok itt 15 embert állítottak elő.

A tavaly november óta tartó tüntetések az egyre magasabb üzemanyagárak csökkentése érdekében és az új adók bevezetése ellen folytatódnak, de a demonstrálók Emmanuel Macron francia elnök és a kormány lemondását is követelik.

Franciaország
sárgamellényesek
tüntetés

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.