Ugrás a tartalomra
Összecsaptak a tüntetők és a rendőrség
Tanjug/AP/Rafael Yaghobzadeh

Folytatódnak a tüntetések Franciaországban

2019-01-12
19:49
2019-01-12
19:56
Forrás
N1,MTI
Harminckétezer ember vonult utcára szombaton délután Franciaországban a két hónapja tüntető sárgamellényesek kilencedik megmozdulásán.

8 ezren Párizsban tüntettek - jelentette be a francia belügyminisztérium. A párizsi Diadalívnél összecsapásokra is sor került a tiltakozók és a rendőrök között. A francia hatóságok országszerte 80 ezer rendőrt mozgósítottak, ebből 5 ezret a fővárosban. A legjelentősebb vidéki demonstrációra Bourges-ban került sor. A francia fővároshoz hasonlóan itt is összecsaptak a sárgamellényesek a rendőrökkel. A hatóságok itt 15 embert állítottak elő.

A tavaly november óta tartó tüntetések az egyre magasabb üzemanyagárak csökkentése érdekében és az új adók bevezetése ellen folytatódnak, de a demonstrálók Emmanuel Macron francia elnök és a kormány lemondását is követelik.

Franciaország
sárgamellényesek
tüntetés

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.