Ugrás a tartalomra
Összecsaptak a tüntetők és a rendőrség
Tanjug/AP/Rafael Yaghobzadeh

Folytatódnak a tüntetések Franciaországban

2019-01-12
19:49
2019-01-12
19:56
Forrás
N1,MTI
Harminckétezer ember vonult utcára szombaton délután Franciaországban a két hónapja tüntető sárgamellényesek kilencedik megmozdulásán.

8 ezren Párizsban tüntettek - jelentette be a francia belügyminisztérium. A párizsi Diadalívnél összecsapásokra is sor került a tiltakozók és a rendőrök között. A francia hatóságok országszerte 80 ezer rendőrt mozgósítottak, ebből 5 ezret a fővárosban. A legjelentősebb vidéki demonstrációra Bourges-ban került sor. A francia fővároshoz hasonlóan itt is összecsaptak a sárgamellényesek a rendőrökkel. A hatóságok itt 15 embert állítottak elő.

A tavaly november óta tartó tüntetések az egyre magasabb üzemanyagárak csökkentése érdekében és az új adók bevezetése ellen folytatódnak, de a demonstrálók Emmanuel Macron francia elnök és a kormány lemondását is követelik.

Franciaország
sárgamellényesek
tüntetés

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.