Ugrás a tartalomra

Folytatódtak a kormányalakítási konzultációk

2020.07.17
12:25
2020.07.17
16:38
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb államfő ma Aleksandar Šapićtyal, az Aleksandar Šapić - Szerbia győzelme elnevezésű választási lista vezetőjével találkozott.

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke folytatta az új kormány megalakítására irányuló konzultációkat. Ma Aleksandar Šapićtyal, a SPAS elnökével találkozott, aki az Aleksandar Šapić - Szerbia győzelme elnevezésű választási listát vezette. Šapić az államfővel történt mai egyeztetését követően azt mondta, az állam stratégiai érdekei körüli egyetértés kulcsfontosságú a jövőbeni kormány munkájában való esetleges részvételük szempontjából.

Aleksandar Šapić, listavezető, Győzelem Szerbiáért: „Nehéz kihívások elé néz a következő hónapokban Szerbia. Azt, hogy én mindennek a részese leszek-e, majd az idő és az elkövetkezendő egyeztetések megmutatják. Egyáltalán nem beszélgettünk most még erről, mivel ez volt az első alkalom, hogy mi ketten egyáltalán találkoztunk, és ilyesmikről folytattunk eszmecserét. Nem ez volt a megfelelő pillanat azt megvitatni, hogy mi módon képzeljük el a valamiféle jövőbeni együttműködést. Ez az első kapcsolat arra adott alkalmat, hogy megnézzük, mi az, ami összeköt bennünket, és mik a különbségek. Meglátjuk majd, mit hoz a következő megbeszélés.”

Vučić a hét elején az albánok képviselőivel kezdte meg a kormányalakítási tárgyalásokat. Shaip Kamberi akkor elsősorban az albánok nagyobb részvételét kérte az állami intézményekben. Vučić találkozott a héten az Igazságügyi és Megbékélési Párt elnökével, Muamer Zukorlićtyal is, aki szerint Szerbiának új kormányra és hiteles miniszterelnökre van szüksége. A VMSZ elnöke, Pásztor István szintén beszélt már a szerb államfővel, és bejelentette, hogy több minisztériumban számítanak államtitkári pozíciókra. Az elkövetkező napokban a szerb államfő találkozik a szocialistákkal, valamint saját pártja, a Szerb Haladó Párt képviselőivel is.

kormányalakítás
konzultáció
kormányalakítási tárgyalás
Aleksandar Vučić
Aleksandar Šapić
SPAS

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.