Ugrás a tartalomra

Folytatta a Szerbia jövője elnevezésű kampánykörútját Aleksandar Vučić

2019.02.10
13:46
2024.03.19
08:34
Forrás
B92, Szerbiai RTV
Az államfő a délbánáti körzetbe látogatott. Felkereste Pancsovát, Kevevárát, Ópávát, Versecet, Fehértemplomot és Révújfalut is.

A szerb elnök első állomása Ópáva volt. Az államfő azt üzente, hogy törődik a dél-bánáti körzettel és dolgoznak azon, hogy jobb feltételeket teremtsenek a fiataloknak és az idősebbeknek is. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy fontos új utakat építeni azon környéken.

Ópáván először a helyi egészségházba látogatott a szerb elnök, ahol 70 személyt foglalkoztatnak, köztük 20 szakorvost. Aleksandar Vučić a helyi lakosokkal is találkozott, akiknek elmondta, fontosak az Ópáva községbeli fejlesztések. Az államfő kiemelte, büszke arra, hogy Pancsovára hozta a német ZF gyárat, amelyből az ópávaiaknak is hasznuk lesz: „Már az év végén, de jövőre és az azt követő években látni fogják mennyi változást hoz majd Dél-Bánátban. Szükség van még egy ilyen gyárra itt Dél-Bánátban, és itt Ópáván egy kisebb üzemre van szükség, amely majd 200 és 300 embert foglalkoztat, és ezzel biztos vagyok benne, hogy önöknek is, mint községnek nagyobb bevételeik lesznek, és mindenféle infrastrukturális projektekbe tudnak majd befektetni.”

A szerb államfő Révújfaluban a helyi gazdákkal találkozott. A találkozó után Vučić elmondta, további támogatásra számíthatnak a mezőgazdászok a közeljövőben. Az üzemanyag utáni támogatásról csütörtökön dönt a kormány. Versecen is több vállalatot meglátogatott vasárnap Vučić. A dél-bánáti település központjában is nagyobb tömeg várta. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenhol hiányzik még egy gyártóüzem, habár próbálkoztunk, szenvedtünk - én magam már több mint 100 gyárat nyitottam - de ez nem elég. Szerbia nem kicsi, és körülbelül még ugyanennyi kell, hogy az emberek nagyobb biztonságban érezzék magukat, és hogy stabil munkahelyük legyen. Mindent összevetve örülök annak, hogy láthatom a hiányosságainkat is, és mindent, amin még javítanunk kell, hogy mennyivel kell gyorsabban és hatékonyabban dolgoznunk, hogy szembesüljünk a gondokkal, és ez mindig jó, hogy ki tudjuk javítani ezeket a dolgokat.”

A szerb elnök bejelentette, hogy az elkövetkező hat, hét vagy nyolc évben befejezik a Pancsova-Versec gyors utat a román határig, amely 86 kilométer hosszú lesz. Kiemelte, a Belgrád-Nagybecskerek 56 kilométer hosszú autópálya jelentőségét is, amelynek értéke 280 millió euró, és elmondta, az autópályáról tárgyal a kínaiakkal. Vučić hangsúlyozta, dolgozni fognak a vasutak felújításán, most ugyanis 60-90 km/h-s sebességgel haladnak a vonatok Pancsova és Versec között, ez 120 km/h lesz.

A Szerbia jövője kampány keretében Aleksandar Vučić várhatóan bejárja az ország 29 körzetét, mintegy 100 községbe látogat majd el. A kampány célja, hogy bemutassa az eddigi eredményeket és meghallgassa a polgárok javaslatait is.

Aleksandar Vučić
Szerbia jövője
kampánykörút
szerb államfő

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.