Ugrás a tartalomra

Fönntartja a beutazási korlátozásokat a magyar kormány

2020.09.16
18:21
2020.09.16
20:32
Forrás
Pannon RTV
A kabinet legfrissebb döntéseit Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban ismertette.

 Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval – mondta a magyar miniszterelnök. Kiemelte: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám valamikor december-január tájékán éri el a csúcspontját. Orbán Viktor azt mondta, egészen addig védekezni kell. Van egy haditervünk, amely arról szól, hogy miként védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és ezzel egy időben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét – jelentette ki a magyar kormányfő. Orbán Viktor az egészségügyi rendszer felkészültségéről is beszélt. Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani – hangsúlyozta. Orbán Viktor ezt követően a legfrissebb döntéseket ismertette.

„Miután a vírust külföldről hurcolták be, ezért a kormány úgy döntött, fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé tesszük a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett most már a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is. A teljes körű látogatási tilalmat fenntartjuk a kórházakban és az idősotthonokban. Október elsejétől testhőmérséklet mérés után lehet belépni az iskolába a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik. A tesztek hatósági árát megállapítottuk, nem lehet, semmilyen jogcímen sem lehet több pénzt, mint 19.500 forintot elkérni egy tesztért. Végül döntöttünk arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni. Kérek mindenkit, hogy a saját érdekében, de különösképpen az idősek és a betegek érdekében, tartsa be ezeket a szabályokat. A rendőrséget pedig utasítottam a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, büntesse azokat, akik nem tartják be a szabályainkat. Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra!”

magyar
kormány
beutazás
korlátozás
koronavírus
teszt
Orbán Viktor

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.