Ugrás a tartalomra

Fontos az erős magyar érdekképviselet Brüsszelben

2019.04.10
07:07
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány támogatásával Zentán megvalósult fejlesztésekről és az Európai Parlamenti választásokról volt szó az Alkotóházban a Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után című találkozón.

Zentán a magyarországi támogatásoknak köszönhetően az oktatási, művelődési, egészségügyi és vallási intézmények fejlesztésére is sor került, de a közeljövőben befejeződik a Jézus Szíve-plébániatemplom felújítása, és a remények szerint a ortodox Zsinagóga is megújulhat.

Az Európai Unió polgárai május 26-án választások útján döntenek az Európai Parlament összetételéről. A szavazáson a kettős állampolgársággal rendelkező vajdasági magyarok is részt vehetnek. A zentai Hubai László is fontosnak tartja, hogy leadja levélszavazatát: „Ezt mindenkinek át kell adni, aki érdekelt ennek a tétjében, hogy szavazzon mindenki a jövőjére.”

Az EP-választásokkal kapcsolatos magyar érdekképviselet Szerbia és az Európai Unió kapcsolatára is hatással lehet - mondta el a rendezvényen Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár: „Nagyon fontos, hogy egy erős magyar érdekképviselet legyen Brüsszelben. Természetesen nagyon fontos Vajdaságnak és Szerbiának az, hogy az erős magyar érdekképviselet tudjon segíteni bennünket az európai integrációs folyamatokban, és Szerbiát tudja segíteni az európai útján.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke kiemelte, Zentán a Magyar Kormány támogatásával az oktatási, művelődési, egészségügyi és vallási intézmények fejlesztésére is sor került, ezért fontos, hogy a lakosok szavazatukkal támogassák a jelenlegi magyar kormányt az EP-választásokon: „A Fidesz-kormánynak köszönhetjük, hogy 2002-ben elkezdett épülni a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Azután pedig voltak a kórház-fejlesztések, a Zentai Gimnázium új épületszárnyának kialakítása, a felsőoktatási képzőközpont épületének kiépítése, a Zentai Magyar Kamaraszínház kamaratermének az építése.”

Az MNT elnöke hozzátette, a közeljövőben a támogatásoknak köszönhetően Zentán további fejlesztésekre is sor kerül. Befejeződik a Jézus Szíve-plébániatemplom felújítása, és a zentai ortodox Zsinagóga is megújulhat a közeljövőben.

EP-választás
Zenta
Hajnal Jenő
Juhász Attila

Most

10:36, Frissítve: 12:56

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.