Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin, Tímár Zsolt

Fontos döntések meghozatalára készül Szerbia

2022.09.20
21:49
2022.09.21
16:13
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A következő 7-10 napban fontos döntéseket hozunk meg - nyilatkozta a szerb közmédiának Aleksandar Vučić.

Elmondta, a Szerbia jövőjét is meghatározó, tervezett intézkedésekről és döntésekről a lakosságot is értesítik majd.

A szerb államfő New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen vesz részt, ahol fel is szólal majd, előtte azonban számos találkozón vett részt. Vučić beszámolt arról is, hogy egy ilyen bilaterális találkozó alkalmával újabb ország jelentette ki, hogy visszavonja Koszovó függetlenségének elismerését.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbiát képviselve ez a beszéd más lesz sok más beszédnél, amit hallhattunk, kihagyom az udvariaskodást és a közhelyeket, ezzel akarok időt spórolni, 15 percem lesz. De ha tovább beszélek, akkor sem hagyom, hogy félbeszakítsanak, mert látom, hogy több elismert vezetőt sem szakítottak félbe.”

Szerbia
Aleksandar Vučić
New York

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.