Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin, Tímár Zsolt

Fontos döntések meghozatalára készül Szerbia

2022.09.20
21:49
2022.09.21
16:13
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A következő 7-10 napban fontos döntéseket hozunk meg - nyilatkozta a szerb közmédiának Aleksandar Vučić.

Elmondta, a Szerbia jövőjét is meghatározó, tervezett intézkedésekről és döntésekről a lakosságot is értesítik majd.

A szerb államfő New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen vesz részt, ahol fel is szólal majd, előtte azonban számos találkozón vett részt. Vučić beszámolt arról is, hogy egy ilyen bilaterális találkozó alkalmával újabb ország jelentette ki, hogy visszavonja Koszovó függetlenségének elismerését.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbiát képviselve ez a beszéd más lesz sok más beszédnél, amit hallhattunk, kihagyom az udvariaskodást és a közhelyeket, ezzel akarok időt spórolni, 15 percem lesz. De ha tovább beszélek, akkor sem hagyom, hogy félbeszakítsanak, mert látom, hogy több elismert vezetőt sem szakítottak félbe.”

Szerbia
Aleksandar Vučić
New York

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.