Ugrás a tartalomra

Fontos előrelépés a megegyezés a szabadúszókkal

2021.04.22
15:59
2021.04.22
16:14
Forrás
Pannon RTV
A személyi jövedelemadóról szóló törvényről és a kötelező társadalombiztosítási járulékokról szóló törvénymódosítási javaslatokról is beszélt a köztársasági parlament ülésén Siniša Mali.

A pénzügyminiszter elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sikerült megegyezniük a szabadúszók képviselőivel. Ennek egyik legfontosabb pontja pedig az volt, hogy éves szinten a 384 ezer dinár alatti bevételek után nem kell adót fizetniük ezeknek a személyeknek. Ezt a döntést felszólalásában Ökrész Rozália is üdvözölte. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője szerint fontos, hogy az adórendszer úgy működjön, hogy a rendszeres adófizetők ne kerüljenek hátrányos helyzetbe azokhoz képest, akik ezt nem teszik. Az ülésen Újhelyi Ákos is felszólalt. A VMSZ politikusa a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémákat enyhítő pénzügyi támogatások fontosságágról beszélt, amelyek hiánya esetén a vállalatok likviditása komoly problémákkal kerülne szembe. Úri Emese felszólalásában az egészségügyi fejlesztésekről is beszélt. A politikus elmondta, a szektorban nemcsak a berendezések és egyéb eszközök lettek korszerűbbek, hanem a fizetések is nőttek, így lassult az egészségügyi dolgozók elvándorlásának folyamata.

Siniša Mali
személyi jövedelemadó
Ökrész Rozália
Újhelyi Ákos
Úri Emese

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.