Ugrás a tartalomra

Fontos a jó együttműködés

2021.04.27
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az aktuális politikai-társadalmi helyzetet, valamint a tartományi és önkormányzati szervek, és a Szabadkai egyházmegye közötti együttműködés előmozdításának lehetőségeit vitatta meg Slavko Večerin és Pásztor István.

Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök köszönetet mondott Pásztor Istvánnak, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének azért a jelentős támogatásért, amelyet Magyarország kormánya, a Magyar Nemzeti Tanácson keresztül, a szabadkai Szent Teréz-székesegyház és más templomok felújítására, különféle pasztorális kezdeményezések megvalósítására, valamint a szabadkai Paulinum Kisszeminárium és Klasszikus Gimnázium működésére biztosított. A támogatásnak köszönhetően az elmúlt években több templom is megújult, új hittantermeket alakítottak ki, és számos pasztorális-nevelési projekt valósulhatott meg. Pásztor István a beszélgetés során arra emlékeztetett, hogy a Szerbiában élő magyar kisebbségi szervek és intézmények, valamint a Szabadkai Egyházmegye között már Pénzes János vezetése alatt is igen jó volt az együttműködés, ami reményei szerint a továbbiakban is megmarad és fejlődni fog.

Slavko Večerin
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Szabadkai Egyházmegye

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.