Ugrás a tartalomra
Facebook/Pásztor István

Fontos a jó együttműködés

2021.04.27
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az aktuális politikai-társadalmi helyzetet, valamint a tartományi és önkormányzati szervek, és a Szabadkai egyházmegye közötti együttműködés előmozdításának lehetőségeit vitatta meg Slavko Večerin és Pásztor István.
Facebook/Pásztor István

Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök köszönetet mondott Pásztor Istvánnak, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének azért a jelentős támogatásért, amelyet Magyarország kormánya, a Magyar Nemzeti Tanácson keresztül, a szabadkai Szent Teréz-székesegyház és más templomok felújítására, különféle pasztorális kezdeményezések megvalósítására, valamint a szabadkai Paulinum Kisszeminárium és Klasszikus Gimnázium működésére biztosított. A támogatásnak köszönhetően az elmúlt években több templom is megújult, új hittantermeket alakítottak ki, és számos pasztorális-nevelési projekt valósulhatott meg. Pásztor István a beszélgetés során arra emlékeztetett, hogy a Szerbiában élő magyar kisebbségi szervek és intézmények, valamint a Szabadkai Egyházmegye között már Pénzes János vezetése alatt is igen jó volt az együttműködés, ami reményei szerint a továbbiakban is megmarad és fejlődni fog.

Slavko Večerin
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Szabadkai Egyházmegye

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.