Ugrás a tartalomra

Fontos politikai és gazdasági bejelentések következnek

2023.06.05
12:33
2023.06.05
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Fontos politikai és gazdasági bejelentéseket tesz szerdán a szerb államfő.

Aleksandar Vučić Instagram-profilján közzétett üzenetében arról beszél, hogy új terveket és programokat mutat be a hét közepén, illetve, hogy fontos politikai és gazdasági híreket akar közölni Szerbia polgáraival. Egyúttal, az elmúlt hetek ellenzéki tüntetéseinek szervezőit is párbeszédre hívta. Hozzátette, tíz napja intézett meghívást a tüntetők felé a párbeszéd megkezdése érdekében, de eddig senki sem volt érdekelt ebben. A szerdai tájékoztatóval kapcsolatban Vučić elmondta, meggyőződése, hogy nagyon elégedettek lesznek a polgárok a hírekkel, amelyeket közöl, ugyanakkor hozzátette, nagyon sok munkára lesz még szükség, mert nehéz időszak következik Koszovó és más geopolitikai kérdések miatt.

politika
gazdaság

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.