Ugrás a tartalomra
Tanjug/Bányászati és Energiaügyi Minisztérium/Zoran Petrović

Fontos a stabil energiastratégia

2021.10.14
17:24
Forrás
MTI
Szerbia és Magyarország partnerként tekint egymásra az energetika területén - erről beszélt ma Zorana Mihajlović szerb energiaügyi miniszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Moszkvában.

Az új energiafejlesztési stratégiának már fontos része Magyarországon az úgynevezett hidrogénstratégia. Ezt pedig Szerbiának is fontos lenne megismernie - mondta Mihajlović. Kiemelte, hogy az országban már vannak beruházási tervek új vízerőművek kiépítésére, valamint a megújuló energiaforrásokat is jobban kihasználnák a jövőben. A gázellátás is szóba került a két politikus között. Szijjártó ennek kapcsán rámutatott annak fontosságára, hogy Magyarország Szerbián keresztül stabil gázellátásban részesülhet.

Zorana Mihajlović
Szijjártó Péter

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.