Ugrás a tartalomra

„Fontos volt, hogy Szerbia hallassa hangját”

2024.02.10
14:58
2024.02.10
15:04
Forrás
Szerbiai RTV
A jelenleg Koszovóban uralkodó helyzetről és a dinárral való fizetés megszüntetéséről tárgyalt Aleksandar Vučić az ENSZ főtitkárával New Yorkban a szervezet Biztonsági Tanácsának ülése után.

Vučić hangsúlyozta, Antonio Guterres olyan személy aki nagyon jól ismeri régió problémáit. A szerb államfő az üléssel kapcsolatban elmondta, fontos volt, hogy Szerbia hallassa hangját a koszovói helyzettel kapcsolatban. Aleksandar Vučić kiemelte, tizenhárom ország kifejezte aggodalmát a prištinai döntések miatt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenki különböző módon, kisebb vagy nagyobb mértékben beszélt a dinárral kapcsolatos hibás lépésekről, ami számunkra nagy jelentőségű, mert veszélyeztetheti népünk fennmaradását, és úgy gondolom, hogy ez fontos volt. Itt lehetnek árnyalatnyi különbségek, hogy inkább tetszett-e Korea véleménye Japánéval szemben, vagy jobban tetszett-e nekünk Sierra Leone vagy Mozambik, ezek a mi dolgaink, ezekkel nekünk van dolgunk. Felkészültünk rövid idő alatt, amennyire csak lehetséges volt, de nem vagyok elégedett azzal, ahogy felkészültünk azokban az országokban, ahonnan a Biztonsági Tanács tagjai érkeztek. Ezen a területen még többet kell tennünk, még meggyőzőbben kell küzdenünk minden betűért, minden szóért.”

Aleksandar Vučić
Antonio Guterres
Koszovó

Most

Népszerű