Ugrás a tartalomra

A francia államfő Szerbiába látogat

2017.12.12
10:43
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő francia kollégájával, Emmanuel Macronnal találkozott Párizsban, ahol a két ország kétoldalú kapcsolatáról és a gazdasági együttműködésről beszéltek.

Macron kijelentette, 2018 nyara előtt ellátogat Szerbiába. A tárgyalást egy hajón tartották, amelyen az Egy bolygó elnevezésű klíma-csúcstalálkozót is szervezik. A francia köztársasági elnök egyébként Mon'Amie, Aleksandar, vagyis Aleksandar barátom megszólítással köszöntette a szerb államfőt. Vučić az egyetlen nyugat-balkáni államfő, akit Macron meghívott az ünnepi ebédre és a klímacsúcsra.

A szerb államfő Franciaországban az újságírók kérdésére a most megnyitott tárgyalási fejezetekre is reagált. Mint ismeretes, egyes diplomáciai források szerint a tervezett három közül csak kettő fejezet került megnyitásra, ugyanis többek között Horvátország is blokkolta az egyik fejezet megnyitását. Szerbia legfontosabb feladata, hogy tovább dolgozzon - mondta Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Egyet akartok? Köszönjük! Kettőt akartok? Nagyon köszönjük! Egyet sem akartok? Azt is köszönjük. A mi dolgunk, hogy dolgozzunk és elvégezzük a munkánkat. Kérdezzék meg a Szerbiában élő magyarokat, hogy elégedettebbek-e a Horvátországban élő szerbektől? Nem beszélve másokról Szlovéniában, Bulgáriában, Lettországban, vagy más európai uniós országban. De mit tegyünk? Amikor a klubon kívül vagy, akkor minden engedélyezett. Ezért is akarunk a klubban lenni, hogy mindenről máshogy tudjunk beszélni.”

francia
Emmanuel Macron
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.