Ugrás a tartalomra

A francia nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta az új bevándorlási törvénytervezetet

2018.04.23
08:46
Forrás
MTI
Elfogadta vasárnap este első olvasatban a francia nemzetgyűlés a "szabályozottabb bevándorlást és hatékonyabb menekültügyet" előíró törvénytervezetet.

A 2016. március 7-én elfogadott előző szabályozást váltó javaslat legfőbb intézkedései közé tartozik a menekültügyi kérelmek elbírálásának a jelenlegi 14 hónapról 6 hónapra történő felgyorsítása, az elutasított menedékkérők eltávolítása az országból, a menedékre szorulóknak pedig a jelenlegi egy helyett négyéves tartózkodási és munkavállalási engedély megadása átfogó integrációs programmal egybekötve. Az elutasított menedékkérők fogva tartási ideje megduplázódik 90 napra annak érdekében, hogy a kitoloncolást végre lehessen hajtani. Franciaországban tavaly mintegy 100 ezren nyújtottak be menekültkérelmet, és 36 százalékuk kapta meg a menekültstátust. A törvényjavaslatot júniusban vitatja meg a parlament jobboldali többségű felsőháza, a szenátus.

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű