Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád: Bármely önkormányzatnak lehet majd kommunális rendőrsége

2019.06.27
16:35
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben a képviselők megszavazzák, akkor ezentúl nem csak a városoknak, hanem bármely önkormányzatnak lehet kommunális rendőrsége - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Fremond Árpád.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője hozzátette, hogy ez nem kötelezi az önkormányzatokat arra, hogy létrehozzák saját kommunális rendőrségüket, azonban, ha még is így döntenek, akkor legkevesebb három kommunális rendőrt kell alkalmazniuk. Pozitívumnak számít, hogy több önkormányzat akár közösen is létrehozhatja saját kommunális rendőrségét - tette hozzá Fremond Árpád, aki a témával kapcsolatban ma a szerbiai parlamentben szólalt fel.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Fontos ez a törvény biztonsági szempontból, illetve közbiztonság szempontjából az önkormányzatok területén. Emellett az önkormányzat rendezettsége szempontjából is fontos az, hogy folyamatosan segítsék a rendőrség, illetve a különböző ellenőrök munkáját a kommunális rendőrök. A törvény értelmében az ő hatásköreik is növekedni fognak. Tehát igazoltathatnak, megállíthatnak embereket, elkérhetik a forgalmit, illetve az igazolványt.”

Fremond Árpád
kommunális rendőrség
parlament
képviselő

Most

13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.