Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád: Számunkra mindenki egyformán fontos

2020.05.21
17:14
2020.05.21
18:34
Forrás
Pannon RTV
Topolyán is 4-es sorszámmal indul a VMSZ a júniusi választásokon. Fremond Árpád, a VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a párt választási listáját és programját.

Négyes sorszámmal indul a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya Községben a junius 21-én esedékes választásokon. Fremond Árpád, a VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a párt választási listáját és programját. A topolyai lista első helyén Tomik Nimród szerepel, aki jelenleg a Községi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja, őt követi a jelenlegi polgármester, Kislinder Gábor, majd Szatmári Adrián. A listán összesen 35 név szerepel.

Ismét a polgármesteri szék megszerzését tűzte ki választási célként a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya Községi Szervezete. Fremond Árpád sajtótájékozóján a város területén megvalósuló nagyberuházásokról beszélt, többek között a Topolya központjában épülő fedett medencéről, amelyet várhatóan jövőre fejez be a kivitelező: „Az egyik kiemelt projektünk a fürdőnek, a fedett medencének a felépítése. Ez több mint 600 millió dináros projekt. Itt az első fázis látható, tehát ez a fürdő a stadion előtt lesz, itt van a múzeummal és a templommal szemben. A fürdő és a stadion független projektek, mivel a stadiont a TSC építi, de mi a két projektet igyekeztünk szinkronba hozni.”

Kiemelt jelentőségű a környékbeliek számára a Krivaja folyó szennyezésének leállítása és a szennyvíztisztító kiépítése. Erre több mint 500 millió dinárt fordít az önkormányzat és a tartomány. Fremond ismertette, hogy a tervek szerint a közeljövőben a Topolya központjában található szálloda épülete is átadásra kerül, valamint folyamatban van a diákotthon felszerelése is. Turizmus fejlesztésének érdekében az önkormányzat a Topolyai-tó fejlesztését veszi célba, de a más projektek is azonos fontossággal bírnak.

Fremond Árpád kiemelte: „Pacséron a fedett medencét, a termál fürdőt fejlesztettük és ott a jövőben is várhatóak fejlesztések. Bácskossuthfalván a rekreációs központot. Zentagunarason sikerült megvásárolnunk a színház épületét és azt szeretnénk felújítani. Gunarason az iskolában a tornateremben történt nagyberuházás. Bajsán a medencét tudtuk befejezni. Minden településen eddig is voltak és lesznek is fejlesztési terveink.”

Az elkövetkező időszakban a VMSZ a járvány helyzettel összhangban kezdi meg kampányát Topolya községben. Fremond Árpád kiemelte, céljuk továbbra is a nyílt és őszinte párbeszéd.

Topolya
Választások 2020
Fremond Árpád
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.