Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fremond: Bácskossuthfalva maradjon a bácskossuthfalviaké

2021.06.10
19:47
2021.06.11
07:15
Forrás
Pannon RTV
A következő négy év fejlődéséről és fejlesztéseiről szólnak a most vasárnapi bácskossuthfalvi helyi közösségi választások – mondta sajtótájékoztatóján Fremond Árpád.

A Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői, akik az elmúlt időszakban tevékenykedtek, kiváló munkát végeztek – értékelt a VMSZ topolyai községi szervezetének elnöke. A sajtótájékoztatóra azért került sor a Rekreációs Központban, mert az épp a bácskossuthfalvi helyi közösség vezetőségének köszönhetően lett mostanra ilyen, rendezett – tette hozzá Fremond. Ez a medencekomplexum a bizonyítéka annak, hogy mit tud a Vajdasági Magyar Szövetség csinálni – szögezte le.

 

Pannon RTV/Huszár Dániel

„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Bácskossuthfalva a bácskossuthfalviaké maradjon, ha úgy tetszik, Moravica a moravicaiaké maradjon. Tehát szeretnénk azt, hogy a helyiek továbbra is egy kiváló csapattal, felépítenék és építenék ezt a közösséget. A választási szlogen is gyakorlatilag az volt, hogy közösséget építünk, jövőt építünk, ebben érdekelt a Vajdasági Magyar Szövetség. Egyébként azt sem szeretném véka alá rejteni, hogy ki fogja vezetni ezt a csapatot, amennyiben a Vajdasági Magyar Szövetség nyeri vasárnap ezt a választást. Itt az elmúlt időszakban a bácskossuthfalviak úgy döntöttek, hogy a legjobb jelölt, aki a helyi közösséget vezetni tudná, az Papp László úr lenne, aki nem tagja a VMSZ-nek, viszont szimpatizál a Vajdasági Magyar Szövetség politikájával.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Bácskossuthfalva
Fremond Árpád
Topolya

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.