Ugrás a tartalomra

A G7-országok korlátozzák az orosz olaj árát

2022.09.02
20:04
2022.09.02
20:15
Forrás
Szerbiai RTV
Moszkva megszüntetné az együttműködést azokkal a cégekkel, amelyek a korlátozott árak mellett kardoskodnak.

A G7-országok pénzügyminiszterei és központi bankjainak kormányzói bevezették az orosz olaj árának korlátozását. Az egyhangú döntést az oroszok energiahordozók eladásából befolyt bevételének korlátozása érdekében hozták meg. Közös közleményükben arról írnak, hogy a legrövidebb időn belül megszületik a végleges döntés és annak végrehajtása is. A csoport tagjai a nyersolaj-feldolgozókat arra kérték, hogy fokozzák a termelést az instabil és robbanékony piaci helyzet miatt, valamint üdvözölték az OPEC olajtermelő országainak döntését a kitermelés fokozásáról.

A Kreml sajtószóvivője Dmitrij Peszkov a döntés megszületése előtt úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen lépés jelentősen destabilizálná a globális kőolajpiacot és megszüntetnék azokkal a cégekkel az együttműködést, amelyek a korlátozott árak mellett kardoskodnak. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a döntés megszületése előtt azt mondta, hogy orosz gáz egyszerűen nem lesz az Európai Unióban, ha felső árat határoznak meg. Eközben újra rákapcsolták az elektromos hálózatra a zaporizzsjai atomerőművet, amelyet tegnap voltak kénytelenek leállítani a támadások miatt.

G7

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.