Ugrás a tartalomra

Gál Kinga: Az Európai Bizottság sokadjára hagyja cserben a hagyományos nemzeti kisebbségeket

2021-01-18
19:31
2021-01-18
19:42
Forrás
MTI
Számtalanszor halljuk Vera Jourová biztost a jogállamiságról, emberközeli unióról beszélni. Azonban amikor ez végre megvalósíthatóvá válna, a bizottság kihátrál, polgárainak védelme pedig üres beszéd marad - hangsúlyozta.

Az Európai Bizottság sokadjára hagyja cserben a hagyományos nemzeti kisebbségeket, felháborító hogy a testület nem hajlandó semmilyen nemzeti kisebbségvédelmi jogszabályt alkotni annak ellenére, hogy a Minority Safepack európai kezdeményezést közel másfél millió polgár támogatta - olvasható Gál Kinga a Fidesz-KDNP uniós parlamenti delegációjának elnökének az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozatában.

A politikus szerint a bizottság nem vette komolyan a kezdeményezést - amelynek célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos területei az európai uniós jog részei legyenek - annak ellenére sem, hogy hitelessége és polgárainak bizalma forog kockán.

Gál Kinga rámutatott, hogy "Európa csak akkor maradhat igazán erős, ha erős identitással rendelkező erős nemzetek alkotják". Hozzátette: az európai kulturális örökség védelmének hiánya és feladása az európai identitás védelmének hiányát és feladását eredményezi". Gál Kinga tájékoztatott, hogy az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának vezetősége nevében - számos képviselő támogatásával - levelet intéz az üggyel kapcsoltban az Európai Bizottság elnökéhez és alelnökéhez.

Gál Kinga
Minority Safepack

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.