Ugrás a tartalomra

Gál Kinga az Unió külső határainak védelméről

2023.02.01
21:55
2023.02.01
22:02
Forrás
Pannon RTV
A megoldást az Unió külső határainak hatékony védelme és az illegális bevándorlás megállítása jelentheti - áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

„Az Európai Bizottságnak nem hátba kellene támadnia Magyarországot, hanem meg kellene térítenie végre határrendészeti intézkedésekre fordított költségeinket. Brüsszelnek struccpolitizálás helyett támogatnia kellene végre a külső határokat védő tagállamokat azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az Unió egészének biztonsága érdekében tesznek az illegális migráció ellen." - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke Brüsszelben, a menedékjog és a migráció témájában tartott vita során.

Az Európai Tanács februári rendkívüli üléséhez kapcsolódóan a menedékjog és migráció területén fenntartható megoldások kidolgozásának témájában tartottak ma vitát Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén. A vita során Gál Kinga hangsúlyozta, az Unió külső határaira nehezedő migrációs nyomás offenzív, ráadásul aggasztó mértékben növekszik, a nyugat-balkáni migrációs útvonalon a szerb határ közelében rendszeresek a határőrökkel szembeni erőszakos megnyilvánulások. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hozzátette: A megoldást csak az Unió külső határainak védelme és az illegális migráció megállítása jelentheti. „Ezért is károsak azok a javaslatok, amelyek még mindig nem megállítani, hanem menedzselni akarják az illegális bevándorlást. A szolidaritáson alapuló elosztási rendszer ösztönzést jelent illegális bevándorlók százezrei és az embercsempész bűnszervezetek számára” - tette hozzá a képviselő.

„Mára egyértelművé vált, hogy az Európai Unió menekültügyi rendszere megbukott, a tagállamok maguk lépnek fel az illegális migráció megfékezése érdekében” - fogalmazott Gál Kinga. „Magyarországot a közös külső határaink védelme érdekében tett áldozatvállalásai ellenére csak hátbatámadások érték eddig Brüsszel részéről. Az Európai Bizottságnak meg kell térítenie végre Magyarország határrendészeti intézkedésekre fordított költségeit, támogatva ezzel a külső határokat védő tagállamokat azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az Unió egészének biztonsága érdekében tesznek.” - hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke.

Gál Kinga
Európai Parlament
migráció
határvédelem

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.