Ugrás a tartalomra

Gálaműsorral emlékeztek Temesváron az 1989-es forradalom harmincadik évfordulójára

2019.12.14
21:17
2019.12.14
21:24
Forrás
MTI
A rendezvényen díszvendégként részt vett Orbán Viktor, aki beszédében leszögezte, 89-ben a világ megtanulta Temesvár nevét.

A magyar miniszterelnök azt is hangsúlyozta, a szabadságért a románok és a magyarok képesek voltak összefogni. Hozzátette, bízik abban, hogy a románoknak és a magyaroknak közös céljaik lesznek a jövőben.

Temesváron harminc éve pattant ki a forradalom szikrája. Több száz helyi lakos élőlánccal próbálta megakadályozni Tőkés László református lelkész kilakoltatását, aki többször is felemelte szavát a magyarságot ért sérelmek miatt. A megmozdulás a rettegett Ceausescu-rendszert megdöntő országos népfelkeléssé alakult át.

Temesvár
Románia
Orbán Viktor
gálaműsor
forradalom

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.