Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gálaműsorral emlékeztek Temesváron az 1989-es forradalom harmincadik évfordulójára

2019-12-14
21:17
2019-12-14
21:24
Forrás
MTI
A rendezvényen díszvendégként részt vett Orbán Viktor, aki beszédében leszögezte, 89-ben a világ megtanulta Temesvár nevét.

A magyar miniszterelnök azt is hangsúlyozta, a szabadságért a románok és a magyarok képesek voltak összefogni. Hozzátette, bízik abban, hogy a románoknak és a magyaroknak közös céljaik lesznek a jövőben.

Temesváron harminc éve pattant ki a forradalom szikrája. Több száz helyi lakos élőlánccal próbálta megakadályozni Tőkés László református lelkész kilakoltatását, aki többször is felemelte szavát a magyarságot ért sérelmek miatt. A megmozdulás a rettegett Ceausescu-rendszert megdöntő országos népfelkeléssé alakult át.

Temesvár
Románia
Orbán Viktor
gálaműsor
forradalom

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.