Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gálaműsorral emlékeztek Temesváron az 1989-es forradalom harmincadik évfordulójára

2019-12-14
21:17
2019-12-14
21:24
Forrás
MTI
A rendezvényen díszvendégként részt vett Orbán Viktor, aki beszédében leszögezte, 89-ben a világ megtanulta Temesvár nevét.

A magyar miniszterelnök azt is hangsúlyozta, a szabadságért a románok és a magyarok képesek voltak összefogni. Hozzátette, bízik abban, hogy a románoknak és a magyaroknak közös céljaik lesznek a jövőben.

Temesváron harminc éve pattant ki a forradalom szikrája. Több száz helyi lakos élőlánccal próbálta megakadályozni Tőkés László református lelkész kilakoltatását, aki többször is felemelte szavát a magyarságot ért sérelmek miatt. A megmozdulás a rettegett Ceausescu-rendszert megdöntő országos népfelkeléssé alakult át.

Temesvár
Románia
Orbán Viktor
gálaműsor
forradalom

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű