Ugrás a tartalomra
vlada.rs

A gazdasági együttműködés jó módja az egész régió fejlesztésének

2022.11.07
13:55
Forrás
Közlemény
A Szerbia és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatokról és a regionális együttműködési fontosságáról is egyeztetett Ivica Dačić szerb és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Szófiában.

A Közép-Európai Kezdeményezés bulgáriai külügyminiszteri találkozóján Dačić elmondta, elégedett a két ország között fennálló jelenlegi kapcsolattal. Hozzátette, Szerbia továbbra is elkötelezett a jószomszédi viszony fejlesztése mellett.

A magyar és a szerb fél beszélt a világban zajló energiaválsággal kapcsolatos kérdésekről, a koszovói helyzetről és Szerbia európai útjáról is. 

gazdaság
fejlesztés
Ivica Dačić
Szijjártó Péter
Szerbia
Magyarország

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.