Ugrás a tartalomra

Giaufret: Szerbia az uniós család tagja

2022.11.04
16:38
2022.11.20
14:46
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Bizottság Szerbiáról szóló országjelentéséről tartottak vitát az Integrációs Bizottság ülésén. Jelen volt Emanuele Giaufret, az EU szerbiai küldöttségének vezetője és Tanja Miščević európai integrációs miniszter.

A vitát követően záradékjavaslatot fogalmaztak meg, és plenáris ülést javasoltak a jelentéssel kapcsolatban.

Giaufret sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az EU Szerbia legnagyobb kereskedelmi partnere és donátora. Megismételte, hogy az Unió 165 millió eurós segélyt hagyott jóvá az országnak az energetikai krízis átvészelésére. A küldöttségvezető nyomatékosította: Szerbia az uniós család tagja. Az aktuális koszovói helyzet kapcsán pedig azt mondta, Brüsszel követi az eseményeket, és továbbra is kiáll a helyzet békés megoldása, valamint a párbeszéd folytatása mellett.

Kovács Elvira, a bizottság elnöke a találkozó kapcsán azt mondta, igen tarka, részletes, de egymást tiszteletben tartó, építő jellegű vitán vannak túl. Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, ez egy jó gyakorlat, amit két éve vezettek be, és bizonyítja, hogy komolyan veszik az Európai Bizottság osztályzatait és ajánlásait. Szerbiának az EU-ban a helye - nyomatékosította a VMSZ politikusa.

Emanuele Giaufret
EU
Kovács Elvira
Szerbia

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.