Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Gojković: Örömmel fogadják az EP képviselőit a kormány és az ellenzék közötti párbeszédben

2019-09-18
17:26
2019-09-18
19:39
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Maja Gojković pozitívan válaszolt David McAllister levelére.

A szerbiai parlament elnöke hozzátette: reméli, hogy hamarosan megvitathatják a parlamenti ülések szervezésének módját, valamint a beszélgetés első témáját is.

Maja Gojković, a szerbiai parlament elnöke: „Mindaz, amit az Európai Parlament és McAllister úr javasoltak, valóban nagyszerű lehetőségeket kínál az előrehaladáshoz. Mindaz amiről valaki azt feltételezi, hogy nem elég fejlett, arról beszélünk. Együtt az összes pontról.”

David McAllister a napokban küldött levelet a szerbiai parlament elnökének, amiben azt írta, az Európai Parlament hajlandó közvetíteni a szerb kormány és az ellenzék párbeszédében a választási feltételek kapcsán, abban az esetben ha a levélre pozitív választ ad Gojković. Mint ismeretes az ellenzék egy része bojkottálni kívánja a jövő évi szerbiai választásokat, mert - mint fogalmaznak - szerintük nem megfelelőek a feltételek azok megtartásához.

Maja Gojković
David McAllister
Európai Parlament
szerb parlament
elnök
választás
ellenzék
párbeszéd

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.