Ugrás a tartalomra

Gojković: Örömmel fogadják az EP képviselőit a kormány és az ellenzék közötti párbeszédben

2019.09.18
17:26
2024.03.19
08:35
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Maja Gojković pozitívan válaszolt David McAllister levelére.

A szerbiai parlament elnöke hozzátette: reméli, hogy hamarosan megvitathatják a parlamenti ülések szervezésének módját, valamint a beszélgetés első témáját is.

Maja Gojković, a szerbiai parlament elnöke: „Mindaz, amit az Európai Parlament és McAllister úr javasoltak, valóban nagyszerű lehetőségeket kínál az előrehaladáshoz. Mindaz amiről valaki azt feltételezi, hogy nem elég fejlett, arról beszélünk. Együtt az összes pontról.”

David McAllister a napokban küldött levelet a szerbiai parlament elnökének, amiben azt írta, az Európai Parlament hajlandó közvetíteni a szerb kormány és az ellenzék párbeszédében a választási feltételek kapcsán, abban az esetben ha a levélre pozitív választ ad Gojković. Mint ismeretes az ellenzék egy része bojkottálni kívánja a jövő évi szerbiai választásokat, mert - mint fogalmaznak - szerintük nem megfelelőek a feltételek azok megtartásához.

Maja Gojković
David McAllister
Európai Parlament
szerb parlament
elnök
ellenzék
párbeszéd

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.