Ugrás a tartalomra

A görög elnököt fogadta ma Aleksandar Vučić

2017.10.02
17:19
2024.03.19
08:51
A szerb államfő megköszönte a görög államnak a támogatást, amit Szerbia területi integritásához és az Európába vezető úthoz nyújt.

Aleksandar Vučić a Nikola Tesla repülőtéren a legmagasabb állami és katonai kitüntetéssel fogadta Prokopios Pavlopoulos görög államfőt, aki kétnapos látogatásra érkezett Szerbiába.

Prokopios Pavlopoulos

A Szerbia Palotába ültek tárgyalóasztalhoz, majd csatlakoztak a két ország küldöttségeihez. Vučić arra kérte görög kollégáját, hogy a két ország együttműködését elősegítő tanács minél előbb üljön össze, a találkozó színhelye pedig Belgrád legyen.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Szerbia és Görögország baráti kapcsolata 150 éve tart, és elmondhatom, hogy már testvéri kapcsolattá vált. Nincsenek köztünk nyitott kérdések, a mi kapcsolatunk, mint ma is mondtam, a fenntartott európai keretek miatt, fontosabb, mint valaha.”

Prokopios Pavlopoulos, aleksandar Vucic

Vučić köszönetet mondott Pavlopoulosznak, hogy személyesen ő és az országa is támogatja Szerbia területi integritását.  

Aleksandar Vučić
Prokopiosz Pavlopoulosz
görög elnök

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.