Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Grenell Belgrádban: A megállapodás új munkahelyeket és a magánszektor fejlődését eredményezi

2020-09-22
14:25
2020-09-22
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
Richard Grenell és Adam Boehler is jelen volt a találkozón, amelyet Amerika belgrádi nagykövetségén szerveztek a belgrádi és pristinai gazdasági kamara képviselőinek részvételével.

A washingtoni megállapodás és a belgrádi megbeszélések nemcsak egy szavakkal teleírt papírt, egy megegyezést eredményeznek, hanem konkrétumokat, új munkahelyeket és a magánszektor fejlődését a régióban - mondta Richard Grenell, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különmegbízottja. Arra emlékeztetett, hogy Donald Trump amerikai elnök támogatása nélkül mindez nem valósulhatna meg. Úgy fogalmazott, Trump hisz benne, hogy a gazdaság fókuszba kerülhet, és a hangsúlyt a munkahelyek teremtésére lehet fektetni. Itt az ideje, hogy a gazdaságfejlesztés legyen a fontos, ami segít abban, hogy a családok ebben a régióban maradjanak.

Boehler szerint a gazdasági normalizáció beruházásokat és munkahelyteremtést jelent, ez pedig lehetőség arra, hogy a jövőről gondolkodjunk, ne pedig a múltban ragadjunk meg. A fejlesztések nem csak egy országnak, hanem az egész régiónak hasznosak lesznek - tett hozzá. Grenell mellett Adam Boehler, a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság ügyvezető igazgatója is jelen volt azon a találkozón, amelyet Amerika belgrádi nagykövetségén szerveztek a belgrádi és pristinai gazdasági kamara képviselőinek részvételével.

Richard Grenell
Adam Boehler

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.