Ugrás a tartalomra

Grenell: Koszovó késedelem nélkül törölje el a vámokat!

2020.02.04
11:50
2020.02.04
11:58
Forrás
Szerbiai RTV
Richard Grenell, az Egyesült Államok elnökének különleges megbízottja arra szólította fel az újonnan megalakult koszovói kormányt, hogy késedelem nélkül törölje el a szerbiai árura kirótt pótvámokat.

Az AP hírügynökségnek küldött nyilatkozatában azt írja, ez a fő oka annak, hogy megrekedtek a tárgyalások Belgrád és Priština között. A megbízott hozzátette, az Amerikai Egyesült Államok világosan a pártvezetők tudtára adta, hogy a vámok visszavonása Koszovó érdekeit szolgálja, és jelentős mértékben javítja a gazdaságát is.

Az új koszovói kormány hétfőn alakult meg, négy hónappal a rendkívüli parlamenti választásokat követően.

Pristina
Belgrád
vám
Grenell

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.
14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.