Ugrás a tartalomra

Grezsa István: Össze kell fognunk a Kárpát-medencében

2018.10.22
10:53
Forrás
MTI
Ha össze tudunk fogni, ismét meghatározó nemzete lehetünk a Kárpát-medencének - fogalmazott Grezsa István Kanadában.

Mint mondta, életerős és bizakodó magyar közösségekkel ünnepelt az észak-amerikai országban. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért is felelős miniszteri biztos négynapos látogatásán Kanada nyugati és keleti partvidékén is járt: az albertai Edmontonban és az ontariói Niagara Fallsban élő magyarokkal ünnepelte az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját. Köszönetét fejezte ki Magyarország nevében azért, hogy azokban az évtizedekben, amikor Magyarországon nem lehetett 1956-ról beszélni, a kanadai magyarok ébren tartották 1956 szellemiségét. Párhuzamot vont 1956 és a jelen között, leszögezve, hogy akkoriban az orosz csizmák, manapság - ahogyan fogalmazott - "a modoros beszéd és a brüsszeli elegáns öltöny és cipő" fenyegeti a magyar szuverenitást.

Grezsa István

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.