Ugrás a tartalomra

A gyerekek és szüleik is örömmel fogadják az MNT által kínált lehetőségeket

2018.10.16
10:50
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Tóthfaluban és Oromon jártak a Magyar Összefogás lista jelöltjei. Ez alkalommal Petkovics Márta és Bajusz Koncz Ágnes összesen négy családot látogatott meg.

Erdélyi Eszter most indult első osztályba, és nagy örömmel mesélte el, mit tartalmazott az MNT beiskoláztatási csomagja: „A Gőgös Gúnár Gedeon, meg a tolltartó, volt benne sok füzet, meg ragasztó, temperafesték, meg volt benne ugráló kötél.”

Eszter édesanyja, Edit elmondta, már a tankönyvek is kisebb vagyonba kerültek, így nagyon jól jött a családnak az MNT támogatása. Erdélyi Tóth Edit, Magyarkanizsa: „Minden iskolakezdéskor mindenkinek nagyon-nagyon sokat számít minden segítség, mert a tankönyv már eleve egy tetemes összeg. Majd 10 ezer dinár a kezdő tankönyv, valamint az iskolatáska is egy nagyobb összeg, ezért azt gondolom, hogy ez a segítség nagyon jól jön ilyenkor, iskolakezdéskor.”

Tóthfaluban Utasi Jenő plébánosnál jártak a jelöltek, aki 5 kiskorú gyermek gyámja: „Ugye megtapasztalják a gyerekek azt, hogy szeretik őket, becsülik őket, amit ők abban a környezetben nem nagyon kaptak meg, és nem csak mi szeretjük őket. Látják, hogy külsős emberek, idejött emberek is ugyanazt a szeretetet mutatják feléjük, és ez nagyon fontos.”

Bajusz Koncz Ágnes, a Magyar Összefogás jelöltje elmondta, a családlátogatások alkalmával eddig csak pozitív tapasztalatokra tett szert: „Ha ugye már a kicsiket nézzük akkor a beiskolázási csomagban, hogy milyen tanszereket és egyebeket tudtak megkapni, vagy kaptak meg, fontosak ezek, és úgy látszik, hogy a gyerekek nagyon is örülnek a juttatásoknak, úgymond a csomagoknak, örömmel fogadják a szülők is az MNT által kínált lehetőségeket, és tényleg örömmel fogadják.”

Tóthfalu után a Magyar Összefogás lista jelöltjei további két családhoz látogatottak el, ahol volt, és jelenlegi egyetemistákkal beszélgettek a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjairól.

Magyar Összefogás
Magyarkanizsa
Petkovics Márta
Bajusz Koncz Ágnes

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.