Ugrás a tartalomra

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány

2021.07.21
11:20
2021.07.21
16:15
Forrás
Pannon RTV
Ezt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jelentette be a közösségi oldalán.

Elmondta, az Európai Bizottság megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Miután a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában, a magyar kormány népszavazást kezdeményez gyermekvédelmi ügyben. A népszavazás során öt kérdésre kell majd válaszolni, amelyek a gyermekek nemi identitásának fejlődésére, illetve a vonatkozó tájékoztató- és médiatartalmakra irányulnak.

„Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot. Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők. Először, támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? Másodszor. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Harmadszor. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító műtétek? Negyedszer. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? És ötödször. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? Azt kérem önöktől, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra.”

Orbán Viktor
népszavazás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.