Ugrás a tartalomra
Brexit
Pixabay

Gyógyszer-, üzemanyag- és élelmiszerhiány fenyegeti Angliát

2019-08-19
21:33
Forrás
444.hu
Élelmiszerből, üzemanyagból és gyógyszerekből is súlyos hiány alakulhat ki az év végére Nagy-Britanniában.

Erre abban az esetben kerülhet sor, ha az ország Boris Johnson miniszterelnök bejelentett tervei szerint valóban egyezség nélkül hagyja el az Európai Uniót idén október végén. A londoni Times vasárnapi kiadásának birtokába került, bizalmas kormányzati forgatókönyv alapján állítja ezt. A Citromsármány-művelet kódnevű dosszié szerint a jelenleg Nagy-Britannia és Európa között közlekedő kamionok 85 százaléka nincs felkészítve a kötelező vámellenőrzés újbóli bevezetésére. Számításaik szerint akár három hónapig is eltarthat, mire valamennyire helyreállhat az áruforgalom Nagy-Britannia és a kontinens között. Michael Gove Brexit-ügyi miniszter a dosszié kiszivárgása után sietve megjegyezte, hogy az csupán egy vészforgatókönyv, a kormány hivatalosan nem reagált, mondván nem reagál kiszivárogtatásokra. A brit miniszterelnök éppen új alkut próbál elérni Brüsszelben. Az európai vezetés ennek ellenére már a korábbi kormányfőnek, Theresa Maynek is csak azt tudta mondani, hogy vagy ezt az alkut fogadják el, vagy alku nélkül lesz kilépés.

Nagy-Britannia
Brexit
élelmiszer
gyógyszer
üzemanyag
hiány

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.