Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Press Office

Gyorsított eljárásban kérik Ukrajna felvételét a NATO-ba

2022.09.30
17:09
Forrás
Pannon RTV
Gyorsított eljárásban kéri Ukrajna felvételét az észak-atlanti katonai szövetségbe Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - jelentette be az államfő alig pár perccel azután, hogy az oroszok által elfoglalt négy ukrán megyét Oroszországhoz annektálták.
Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Press Office

Közleményt adott ki az ukrán elnöki hivatal: mint írják, az ukrán nemzetbiztonsági tanács mai ülése után úgy döntöttek, gyorsított eljárásban kérik Ukrajna felvételét a NATO-ba.

Zelenszkij azt is mondta, hogy Kijev hajlandó tárgyalni Moszkvával, de csak akkor, ha nem Vlagyimir Putyin lesz az orosz elnök.

A bejelentéseket alig pár perccel azután tették meg, hogy Moszkvában ünnepélyes keretek közt pénteken Putyin orosz elnök bejelentette az Ukrajnától elfoglalt megyék - Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja - Oroszországhoz csatolását.

Az annektálást azután véglegesítették, hogy a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régióban kirakatnépszavazásokat tartottak arról, hogy az ott élők Oroszországhoz akarnak-e tartozni. A nemzetközi közösség nem ismeri el legitimnek ezeket a referendumokat.

Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
NATO

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű