Ugrás a tartalomra

Gyorsított eljárásban kérik Ukrajna felvételét a NATO-ba

2022.09.30
17:09
Forrás
Pannon RTV
Gyorsított eljárásban kéri Ukrajna felvételét az észak-atlanti katonai szövetségbe Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - jelentette be az államfő alig pár perccel azután, hogy az oroszok által elfoglalt négy ukrán megyét Oroszországhoz annektálták.

Közleményt adott ki az ukrán elnöki hivatal: mint írják, az ukrán nemzetbiztonsági tanács mai ülése után úgy döntöttek, gyorsított eljárásban kérik Ukrajna felvételét a NATO-ba.

Zelenszkij azt is mondta, hogy Kijev hajlandó tárgyalni Moszkvával, de csak akkor, ha nem Vlagyimir Putyin lesz az orosz elnök.

A bejelentéseket alig pár perccel azután tették meg, hogy Moszkvában ünnepélyes keretek közt pénteken Putyin orosz elnök bejelentette az Ukrajnától elfoglalt megyék - Herszon, Donyeck, Luhanszk és Zaporizzsja - Oroszországhoz csatolását.

Az annektálást azután véglegesítették, hogy a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régióban kirakatnépszavazásokat tartottak arról, hogy az ott élők Oroszországhoz akarnak-e tartozni. A nemzetközi közösség nem ismeri el legitimnek ezeket a referendumokat.

Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
NATO

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű