Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Győzött a Jog és Igazságosság párt Lengyelországban

2019-10-14
09:56
Forrás
MTI
A lengyel parlamenti választások hétfő reggeli első részeredményei sokkal nagyobb győzelmet mutatnak a kormányzó Jog és Igazságosság pártnak, mint az exit pollok jeleztek.

Ezek szerint a PiS a szavazatok 49,3 százalékával győzött. 22,3 százalékot ért el a második helyen befutó, fő ellenzéki párt, a Polgári Koalíció. A posztkommunista Baloldali Demokratikus Szövetségből, valamint kisebb balliberális tömörülésekből álló baloldali szövetség 10,9 százalékot ért el. A Lengyel Parasztpártra és a vele közös listán induló, rendszerellenes Kukiz'15 mozgalom alkotta szövetségre 9,8 százalék szavazott. Az ötszázalékos bejutási küszöböt átlépte még a voksok 6,6 százalékával a nemzeti radikális pártok szövetsége, a Konföderáció. A választás hivatalos eredményei feltehetőleg keddre születnek meg. A részvételi arány rekordmagas, 61,1 százalékos volt Lengyelországban.

lengyel
választások
Jog és Igazságosság

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.