Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Győzött a Jog és Igazságosság párt Lengyelországban

2019-10-14
09:56
Forrás
MTI
A lengyel parlamenti választások hétfő reggeli első részeredményei sokkal nagyobb győzelmet mutatnak a kormányzó Jog és Igazságosság pártnak, mint az exit pollok jeleztek.

Ezek szerint a PiS a szavazatok 49,3 százalékával győzött. 22,3 százalékot ért el a második helyen befutó, fő ellenzéki párt, a Polgári Koalíció. A posztkommunista Baloldali Demokratikus Szövetségből, valamint kisebb balliberális tömörülésekből álló baloldali szövetség 10,9 százalékot ért el. A Lengyel Parasztpártra és a vele közös listán induló, rendszerellenes Kukiz'15 mozgalom alkotta szövetségre 9,8 százalék szavazott. Az ötszázalékos bejutási küszöböt átlépte még a voksok 6,6 százalékával a nemzeti radikális pártok szövetsége, a Konföderáció. A választás hivatalos eredményei feltehetőleg keddre születnek meg. A részvételi arány rekordmagas, 61,1 százalékos volt Lengyelországban.

lengyel
választások
Jog és Igazságosság

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.