Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Gyűjti a támogatói aláírásokat Szabadka Polgári Mozgalma

2020-03-10
19:07
2020-05-21
11:29
Forrás
Pannon RTV
Ma megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a Szabadka Polgári Mozgalma nevű tömörülés. A szabadkai önkormányzati választásokon való induláshoz kezdték el gyűjteni az aláírásokat.

Kedd délután előbb nyugdíjasok, majd munka után fiatalok is érkeztek, hogy aláírásukkal támogassák a szabadkai önkormányzati voksoláson való indulásában Szabadka Polgári Mozgalmát.

Horvat Franjo, Szabadka: „A Magyar Mozgalmat tartom egyedüli polgári pártnak és olyan politikai egyesületnek, amely magában tartalmazza, magába foglalja a polgári eszmét. A nemzetit is meg a polgári eszmét is.”

Szabadka Polgári Mozgalma polgári listát állított össze az önkormányzati választásra. Maglai Jenő szabadkai önkormányzati listavezető elmondta, elégedetlenek a szabadkai városvezetés eddigi munkájával.

Maglai Jenő, szabadkai önkormányzati listavezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Mi bízunk benne, hogy az elegendő mennyiségű aláírást, a tanácsnoki csoportunk jelölésére összegyűjtjük. Ez egy polgári lista, nem nemzeti lista, tehát a listán vannak magyarok is szerbek is, horvátok is, minden nemzetiségűek, akik itt élnek Szabadkán. Természetesen mélységi változást szeretnénk az elkövetkező időszakban Szabadkán.”

Maglai Jenő elmondta, a lista állításakor a törvény által előírt módon tiszteletben tartották a nemek arányát. Hozzátette, reményei szerint az elkövetkező hét vagy tíz nap alatt összegyűjtik a szabadkai önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat.

Maglai Jenő
Szabadka Polgári Mozgalma
aláírásgyűjtés
Választások 2020

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.