Ugrás a tartalomra
Ministarstvo za rad, RS

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál Szerbia és Magyarország

2021.01.25
13:23
2021.01.25
14:00
Forrás
Pannon RTV
Darija Kisić Tepavčević és Pintér Attila egyeztetett.

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál majd az elkövetkező időszakban Szerbia és Magyarország - hangzott el Darija Kisić Tepavčević szerb munkaügyi miniszter és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövetének mai egyeztetésén. A szerb tárcavezető kiemelte, Belgrád és Budapest egy nyilatkozatot írt alá a hadisírokról való gondoskodásról a magyar védelmi minisztériummal, ez a két állam kapcsolatának erősödését jelzi ezen a területen is. A felek leszögezték, a két ország sikeres együttműködését az is igazolja, hogy az elmúlt időszakban a két kormány öt együttes ülést tartott.

A szerb munkaügyi miniszter ezenkívül megköszönte Magyarország segítségét, amelyet a járványhelyzet legkritikusabb időszakában nyújtott, valamint azt a támogatást, amelyet Szerbia uniós integrációja során kap Budapesttől. Pintér Attila a két ország jó kapcsolatait emelte ki, valamint elismerte Szerbia hatékonyságát a polgárok oltása kapcsán.

Ministarstvo za rad, RS
Darija Kisić Tepavčević
Pintér Attila

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.