Ugrás a tartalomra

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál Szerbia és Magyarország

2021.01.25
13:23
2021.01.25
14:00
Forrás
Pannon RTV
Darija Kisić Tepavčević és Pintér Attila egyeztetett.

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál majd az elkövetkező időszakban Szerbia és Magyarország - hangzott el Darija Kisić Tepavčević szerb munkaügyi miniszter és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövetének mai egyeztetésén. A szerb tárcavezető kiemelte, Belgrád és Budapest egy nyilatkozatot írt alá a hadisírokról való gondoskodásról a magyar védelmi minisztériummal, ez a két állam kapcsolatának erősödését jelzi ezen a területen is. A felek leszögezték, a két ország sikeres együttműködését az is igazolja, hogy az elmúlt időszakban a két kormány öt együttes ülést tartott.

A szerb munkaügyi miniszter ezenkívül megköszönte Magyarország segítségét, amelyet a járványhelyzet legkritikusabb időszakában nyújtott, valamint azt a támogatást, amelyet Szerbia uniós integrációja során kap Budapesttől. Pintér Attila a két ország jó kapcsolatait emelte ki, valamint elismerte Szerbia hatékonyságát a polgárok oltása kapcsán.

Darija Kisić
Pintér Attila

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.