Ugrás a tartalomra

Hadihajót és rakétavédelmi rendszert küld Irán közelébe az USA

2019.05.11
10:04
Forrás
index.hu
Újabb fázisba lépett az elmérgesedett viszony Irán és az Egyesült Államok között, számolt be a BBC.

Az USA már korábban Irán közelébe küldött egy repülőgép-hordozót – arra hivatkozva, hogy értesüléseik szerint Irán és szövetségesei támadásokat intézhetnek amerikai egységek ellen a régióban – valamint újabb szankciókkal sújtotta az országot.

Amerika egykor még atomerőművet épített Iránnak, négy évtizede azonban szankció szankciót ér a perzsa állammal szemben.

Most a partraszálló egységeknek dokként is használható USS Arlington hadihajó is csatlakozik az Irán közelében állomásozó amerikai haderőhöz, valamint telepítésre kerülnek Patriot típusú légvédelmi egységek is a régióba.

Nemrég B-52H Stratofortress típusú hadászati bombázók is megérkeztek az Egyesült Államok katari bázisára, ezek a repülők alkalmasak hagyományos és nukleáris bombák szállítására is.

Amerikai Egyesült Államok
Irán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.