Ugrás a tartalomra

Hadivásár Belgrádban

2019.06.25
15:28
2020.02.28
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

A megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő, és Aleksandar Vulin védelmi miniszter is. 128 kiállító mutatja be a szerb védelmi ipar legújabb eredményeit, közülük 96 szerbiai, 32 pedig külföldi.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A hadi vásár legelején felfedték a nagyközönség előtt Szerbia Airbus H-145M típusú helikopterét, az elsőt a kilencből, amely az ország szolgálatába áll. A légi járművek alkalmasak speciális egységek támogatására.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A 9 helikopterből 5 a katonasághoz, 4 pedig a rendőrséghez kerül. A katonai gépek közül hármat felfegyvereznek, kettő pedig olyan felszerelést kap, amely segítségével a felhők között is közlekedni tud majd.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A gép kulcsait Aleksandar Vučić államfő vette át a kiállításon Bruno Eventől, az Airbus Helicopters ügyvezető igazgatójától. Az átadón Vučić kiemelte, a gépeknek több feladatuk is lesz.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia (SZHP): „Segíteni fog az árvizeknél és az embereink szállításánál, tűzoltókat szállít, ha tüzet kell oltani, vagy ha bármit is csinálunk, szállítjuk vele az embereket, az árukat és minden máshoz. Minderre szolgálni fog ez a helikopter, Szerbia állampolgárait szolgálja majd. Büszke vagyok az országunkra, hogy relatív rövid idő alatt elérte, hogy kilábaljon egy mély krízisből, és ma pedig már biztos partnere az összes legjobb, legerősebb és legjelentősebb világvállalatnak mint például az Airbus.”

fegyver
vásár
Aleksandar Vučić
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.