Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

Hadivásár Belgrádban

2019-06-25
15:28
2020-02-28
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

A megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő, és Aleksandar Vulin védelmi miniszter is. 128 kiállító mutatja be a szerb védelmi ipar legújabb eredményeit, közülük 96 szerbiai, 32 pedig külföldi.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A hadi vásár legelején felfedték a nagyközönség előtt Szerbia Airbus H-145M típusú helikopterét, az elsőt a kilencből, amely az ország szolgálatába áll. A légi járművek alkalmasak speciális egységek támogatására.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A 9 helikopterből 5 a katonasághoz, 4 pedig a rendőrséghez kerül. A katonai gépek közül hármat felfegyvereznek, kettő pedig olyan felszerelést kap, amely segítségével a felhők között is közlekedni tud majd.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A gép kulcsait Aleksandar Vučić államfő vette át a kiállításon Bruno Eventől, az Airbus Helicopters ügyvezető igazgatójától. Az átadón Vučić kiemelte, a gépeknek több feladatuk is lesz.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia (SZHP): „Segíteni fog az árvizeknél és az embereink szállításánál, tűzoltókat szállít, ha tüzet kell oltani, vagy ha bármit is csinálunk, szállítjuk vele az embereket, az árukat és minden máshoz. Minderre szolgálni fog ez a helikopter, Szerbia állampolgárait szolgálja majd. Büszke vagyok az országunkra, hogy relatív rövid idő alatt elérte, hogy kilábaljon egy mély krízisből, és ma pedig már biztos partnere az összes legjobb, legerősebb és legjelentősebb világvállalatnak mint például az Airbus.”

fegyver
vásár
Aleksandar Vučić
Belgrád

Most

07:11

Kezdődik a második félév

Ma kezdődik a második félév a szerbiai általános és középiskolákban. A szeptemberben elfogadott oktatási modell és az intézkedések továbbra is érvényben maradnak a tanintézményekben.
21:20, Frissítve: 21:44

Készül a finn orrspray-csodavakcina

Finnországban a kormány felháborodásának adott hangot az akadozó vakcina-szállítmányok miatt. Krista Kiruru miniszter azt mondta, hogy csak csordogál az EU által beszerzett vakcina.
19:16

Marad a zárlat Ausztriában

Másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be ma Sebastian Kurz osztrák kancellár.
19:01

Vadetetés Muzslyán

Morzsolt kukoricát és só tömböket helyeztek el a muzslyai vadászok a vadászterületükön lévő 11 vadetetőbe.

Népszerű