Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

Hadivásár Belgrádban

2019-06-25
15:28
2019-06-25
20:02
Forrás
Szerbiai RTV
Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

A megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő, és Aleksandar Vulin védelmi miniszter is. 128 kiállító mutatja be a szerb védelmi ipar legújabb eredményeit, közülük 96 szerbiai, 32 pedig külföldi.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A hadi vásár legelején felfedték a nagyközönség előtt Szerbia Airbus H-145M típusú helikopterét, az elsőt a kilencből, amely az ország szolgálatába áll. A légi járművek alkalmasak speciális egységek támogatására.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A 9 helikopterből 5 a katonasághoz, 4 pedig a rendőrséghez kerül. A katonai gépek közül hármat felfegyvereznek, kettő pedig olyan felszerelést kap, amely segítségével a felhők között is közlekedni tud majd.

fotó: Tanjug/Dimitrije Goll

A gép kulcsait Aleksandar Vučić államfő vette át a kiállításon Bruno Eventől, az Airbus Helicopters ügyvezető igazgatójától. Az átadón Vučić kiemelte, a gépeknek több feladatuk is lesz.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia (SZHP): „Segíteni fog az árvizeknél és az embereink szállításánál, tűzoltókat szállít, ha tüzet kell oltani, vagy ha bármit is csinálunk, szállítjuk vele az embereket, az árukat és minden máshoz. Minderre szolgálni fog ez a helikopter, Szerbia állampolgárait szolgálja majd. Büszke vagyok az országunkra, hogy relatív rövid idő alatt elérte, hogy kilábaljon egy mély krízisből, és ma pedig már biztos partnere az összes legjobb, legerősebb és legjelentősebb világvállalatnak mint például az Airbus.”

fegyver
vásár
Aleksandar Vučić

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.