Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Hagyományápolás, természetvédelem, oktatóprogramok

2018-10-27
12:49
2018-10-27
16:32
Forrás
Pannon RTV
A találkozón az egyesületek működését támogató pályázati lehetőségekről és a Magyar Nemzeti Tanács terveiről beszélgettek az óbecsei civil szervezetek képviselőivel.

Hagyományápolás, természetvédelem, oktatóprogramok - csak néhány azok közül a tevékenységek közül, amelyeket civil szervezetek végeznek Óbecse község területén. Ezeknek a szervezeteknek a képviselőivel találkoztak pénteken este a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Magyar Összefogás jelöltjei.

Ferencz József, elnök, Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület, Péterréve: „Az MNT pályázatain rendszeresen pályázunk, és ez nagyban elősegíti azt, hogy egyesületünk működni tud, vagy pedig valamilyen műsort, programot meg tudunk valósítani.”

A megbeszélésen a támogatási lehetőségekről és a Magyar Nemzeti Tanács előtt álló feladatokról esett szó.

Perpauer Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „Nagyon fontos számunkra, hogy terepre jöjjünk, közösséghez, és a közösség fogalmazza meg az igényeit a nemzeti tanács felé, mi pedig ezeket igyekszünk a lehetőségekhez képest teljesíteni.”

A találkozón az óbecsei listajelöltek, Györe Decsov Emese és Boja András is részt vettek.

Magyar Összefogás
Óbecse
Ferencz József
Perpauer Attila

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.