Ugrás a tartalomra
Tanjug

Hahn: A Koszovóról szóló belső párbeszéd jó vezetésre és bátorságra utal

2018-01-13
08:38
2018-01-13
18:01
Forrás
Szerbiai RTV
Alekasandar Vučić és Johannes Hahn péntek este Belgrádban tárgyalt. A találkozó fő témái a Balkán stabilitása és Szerbia uniós csatlakozási folyamata voltak.

A Koszovóról szóló belső párbeszéd jó vezetésre és bátorságra utal - mondta Johannes Hahn pénteken Belgrádban. Az Európai Unió bővítési ügyekért felelős biztosa Aleksandar Vučić államfővel tárgyalt a szerb fővárosban. Vučić kijelentette, mindent megtesz a béke és a stabilitás megőrzésének érdekében a Balkánon. Kettejük találkozóján tárgyaltak az EU bővítési stratégiájáról, illetve Szerbia haladásáról az integrációs úton.

Johannes Hahn
Aleksandar Vučić

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő