Ugrás a tartalomra
EBS/Basia Pawlik

Hahn: Térjenek vissza hazájukba a nyugati országokban dolgozók

2019.07.27
17:58
Forrás
Vajdasági RTV
Már vannak olyanok, akik hazatelepültek Szerbiába, ami jó jel – fogalmazott az EU bővítési biztosa.

Johannes Hahn bővítési biztos serkenteni szeretné az uniós tagjelölt országokból származó, nyugaton dolgozó bevándorlók hazatérését. Minden nyugat-balkáni államban problémát okoz, hogy a fiatal, jól képzett munkaerő azokba az országokba vándorol, ahol magasabb a jövedelem – jegyezte meg. Szerbiában is már több ágazatban hiány van a szakmunkásokból – tette hozzá. Hahn közölte, hogy szakértői csapatát megbízta azzal, dolgozzon ki egy olyan koncepciót, amely pénzügyi segítséget nyújtana a visszatérők vállalkozásának beindításához. Kiemelte, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő belgrádi találkozójukon elmondta, már vannak hazatérők. A bővítési biztos szerint ez egy pozitív folyamatot indíthat el, és annak a jele, hogy a gazdaság helyzete kedvezően alakul. Johannes Hahn, aki a napokban tett látogatást Észak-Macedóniában és Szerbiában, bécsi nyilatkozatában arra is utalt, hogy Vučić elnököt felkérte a reformfolyamat felgyorsítására és a jogállamiság szavatolására.

Johannes Hahn
bővítési biztos
Nyugat-Balkán
vendégmunkás
Hazatérés
hazatelepülés
bevándorlók
reformok

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű