Ugrás a tartalomra
Hajnal Jenő a szoboravatón
Pannon RTV

Hajnal: Hunyadi János üzenete örökérvényű

2019-07-22
14:31
2020-03-15
10:09
Forrás
Pannon RTV
Hunyadi János zimonyi szobrának leleplezésén Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett.
Hunyadi János szobra

A Pannon RTV-nek adott interjújában elmondta, a szobor ékes bizonyítéka annak, hogy ma is épp oly fontos keresztény értékeink és kultúránk megőrzése, mint 1456-ban, Nándorfehérvár ostroma idején volt. „Most itt, Zimonynál, ha Hunyadi János szobrára nézünk, és Hunyadi a nándorfehérvári vár felé tekint, ez így együtt üzeni nekünk azt, hogy napjainkban is mekkora jelentősége van értékeink megőrzésének. A kereszténységet sikerült megőrizni. Hunyadi meghalt Zimonynál pestisben, utolsó üzenete kiskatonáinak szólt - szerbeknek, magyaroknak, mindazoknak, akik a csatában részt vettek. Együtt oly erővel fékezték meg a törököt, hogy az elkövetkező 65 évben nem tudott Európa területére lépni.”

Hajnal Jenő
Hunyadi János
szoboravatás
Zimony
Belgrád
Áder János

Most

10:35

Kilenc új fertőzött Magyarországon

Kilenccel, 4183-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
09:01

Hétfőn nyit újra a Louvre

Hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett fogadja ismét a látogatókat.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.