Ugrás a tartalomra

Hajnal Jenő: Büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk

2022.11.13
20:06
2022.11.13
20:24
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács előző összetételének elnöke már a kora reggeli órákban élt szavazati jogával és leadta voksát.

Mindezt feleségével együtt a zentai 7-es számú, a Stevan Sremac Általános Iskolában kialakított szavazóhelyen tette meg. Hajnal Jenő egyébként 2014 óta töltötte be a Magyar Nemzeti Tanács elnöki pozícióját, amelynek egyébként már 2002 óta tagja.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A nemzeti tanács elnöke voltam eddig, és úgy gondolom, hogy ha valami fontos a kisebbségi magyarságnak itt a Vajdaságban, akkor itt a nemzeti tanácsi választások, hiszen nemzeti ünnepeink mellett, úgy gondolom, hogy ez az az alkalom, ez a lehetőség, amikor büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk. A Kárpát-medencében egyedül nekünk van ez a lehetőségünk, hogy sorsunkról, életünkről úgy döntsünk, hogy szavazhatunk is azokra, akikről úgy gondoljuk, hogy a sorsunkat irányítani és segíteni tudják, kultúrában, oktatásban, tájékoztatásban, hivatalos nyelv- és írás használatban. Lehetőség és garancia arra, hogy itt Szerbiában kisebbségként, magyarként élhetünk azokkal a jogokkal, lehetőségekkel, amelyek kiteljesíthetik életünket és a kisebbségi léthelyzetben ennél fontosabb talán nem is lehet, hiszen az ember mindig úgy érzi, hogy többet, valamilyen módon jobban kell bizonyítani. Ha valamiben most bizonyítani lehet, akkor pontosan az, hogy a közvetlen nemzeti tanácsi választásokon és a Magyar Nemzeti Tanácsra való szavazással itt, együtt, közösen, összefogva, magyarként megtehetjük azt, ami fontos és jelentős számunkra, hogy büszkék legyünk magyarságunkra.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács
nemzeti tanácsi választások

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.