Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal Jenő: Büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk

2022.11.13
20:06
2022.11.13
20:24
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács előző összetételének elnöke már a kora reggeli órákban élt szavazati jogával és leadta voksát.

Mindezt feleségével együtt a zentai 7-es számú, a Stevan Sremac Általános Iskolában kialakított szavazóhelyen tette meg. Hajnal Jenő egyébként 2014 óta töltötte be a Magyar Nemzeti Tanács elnöki pozícióját, amelynek egyébként már 2002 óta tagja.

Pannon RTV

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A nemzeti tanács elnöke voltam eddig, és úgy gondolom, hogy ha valami fontos a kisebbségi magyarságnak itt a Vajdaságban, akkor itt a nemzeti tanácsi választások, hiszen nemzeti ünnepeink mellett, úgy gondolom, hogy ez az az alkalom, ez a lehetőség, amikor büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk. A Kárpát-medencében egyedül nekünk van ez a lehetőségünk, hogy sorsunkról, életünkről úgy döntsünk, hogy szavazhatunk is azokra, akikről úgy gondoljuk, hogy a sorsunkat irányítani és segíteni tudják, kultúrában, oktatásban, tájékoztatásban, hivatalos nyelv- és írás használatban. Lehetőség és garancia arra, hogy itt Szerbiában kisebbségként, magyarként élhetünk azokkal a jogokkal, lehetőségekkel, amelyek kiteljesíthetik életünket és a kisebbségi léthelyzetben ennél fontosabb talán nem is lehet, hiszen az ember mindig úgy érzi, hogy többet, valamilyen módon jobban kell bizonyítani. Ha valamiben most bizonyítani lehet, akkor pontosan az, hogy a közvetlen nemzeti tanácsi választásokon és a Magyar Nemzeti Tanácsra való szavazással itt, együtt, közösen, összefogva, magyarként megtehetjük azt, ami fontos és jelentős számunkra, hogy büszkék legyünk magyarságunkra.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács
nemzeti tanácsi választások

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.