Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal: A nemzeti tanácsok koordinációja egységes álláspontot tudott kialakítani

2018-04-16
16:14
2018-04-16
17:17
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti tanácsokról szóló törvénymódosítás javaslata most egy olyan állomáshoz érkezett, amikor már elkészült az a munkaváltozat, amely a parlamenti vitába fog kerülni.

A mai megbeszélés összegezte a legfontosabb javaslatokat - nyilatkozta Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a szerb kormány Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériumának mai nyilvános kerekasztal beszélgetése után. A közvitán a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről tárgyaltak. Az esemény megnyitóján többek között jelen volt Branko Ružić közigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, valamint Andrea Orizio, az EBESZ szerbiai küldöttségvezetője is.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A múlt héten a nemzeti tanácsok koordinációja egységes álláspontot tudott kialakítani hét pontban, és ezeket terjesztették be. Egyrészt magának a nemzeti tanácsoknak a státusza, a tanácstagok hatásköre. A másik nagyon fontos dolog volt a kultúra és a tájékoztatás terén azoknak a hiányosságoknak a pótlása, amelyek a törvényben most tapasztalhatók. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy az az ellenőrzési mód, amely a nemzeti tanácsok feladatkörét felügyelné, olyan szigorú szankciókat és egyéb elvárásokat követel meg, amelyek úgy gondoljuk, hogy magának az önkormányzatiságnak a kérdését is már megnehezíti.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.