Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal: A nemzeti tanácsok koordinációja egységes álláspontot tudott kialakítani

2018-04-16
16:14
2018-04-16
17:17
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti tanácsokról szóló törvénymódosítás javaslata most egy olyan állomáshoz érkezett, amikor már elkészült az a munkaváltozat, amely a parlamenti vitába fog kerülni.

A mai megbeszélés összegezte a legfontosabb javaslatokat - nyilatkozta Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a szerb kormány Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériumának mai nyilvános kerekasztal beszélgetése után. A közvitán a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről tárgyaltak. Az esemény megnyitóján többek között jelen volt Branko Ružić közigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, valamint Andrea Orizio, az EBESZ szerbiai küldöttségvezetője is.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A múlt héten a nemzeti tanácsok koordinációja egységes álláspontot tudott kialakítani hét pontban, és ezeket terjesztették be. Egyrészt magának a nemzeti tanácsoknak a státusza, a tanácstagok hatásköre. A másik nagyon fontos dolog volt a kultúra és a tájékoztatás terén azoknak a hiányosságoknak a pótlása, amelyek a törvényben most tapasztalhatók. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy az az ellenőrzési mód, amely a nemzeti tanácsok feladatkörét felügyelné, olyan szigorú szankciókat és egyéb elvárásokat követel meg, amelyek úgy gondoljuk, hogy magának az önkormányzatiságnak a kérdését is már megnehezíti.”

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.