Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Hajózható lesz a Béga

2019.09.28
17:16
2019.09.28
18:32
Forrás
Tartományi Kormány
A Béga folyó hajózhatósága és az infrastruktúra fejlesztése a célja annak az IPA projektnek, amelyről Igor Mirović tartományi kormányfő és Călin Dobra, a Temes megyei önkormányzat elnöke tárgyalt.

A szerződésbe foglalt tevékenységek többségét már végrehajtották, egy része pedig folyamatban van. A projekt most intenzív szakaszához érkezett, és határidőn belül mindent befejeznek - áll a tartományi kormány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nem csak Vajdaságnak fontos a Béga-csatorna fejlesztése, Temesvárnak is fontos, hogy összekössék a Dunával - mondta a Temes megyei illetékes. A találkozón elhangzott, hogy a baráti kapcsolatoknak köszönhetően modernizálják a temesvári Dositej Obradović Szerb Elméleti Gimnáziumot és Vajdaságban is felújítanak egy román iskolát.

Bega-csatorna
IPA projekt

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.