Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Hajózható lesz a Béga

2019-09-28
17:16
2019-09-28
18:32
Forrás
Tartományi Kormány
A Béga folyó hajózhatósága és az infrastruktúra fejlesztése a célja annak az IPA projektnek, amelyről Igor Mirović tartományi kormányfő és Călin Dobra, a Temes megyei önkormányzat elnöke tárgyalt.

A szerződésbe foglalt tevékenységek többségét már végrehajtották, egy része pedig folyamatban van. A projekt most intenzív szakaszához érkezett, és határidőn belül mindent befejeznek - áll a tartományi kormány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nem csak Vajdaságnak fontos a Béga-csatorna fejlesztése, Temesvárnak is fontos, hogy összekössék a Dunával - mondta a Temes megyei illetékes. A találkozón elhangzott, hogy a baráti kapcsolatoknak köszönhetően modernizálják a temesvári Dositej Obradović Szerb Elméleti Gimnáziumot és Vajdaságban is felújítanak egy román iskolát.

Bega-csatorna
Igor Mirović
IPA projekt

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.