Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Hajózható lesz a Béga

2019-09-28
17:16
2019-09-28
18:32
Forrás
Tartományi Kormány
A Béga folyó hajózhatósága és az infrastruktúra fejlesztése a célja annak az IPA projektnek, amelyről Igor Mirović tartományi kormányfő és Călin Dobra, a Temes megyei önkormányzat elnöke tárgyalt.

A szerződésbe foglalt tevékenységek többségét már végrehajtották, egy része pedig folyamatban van. A projekt most intenzív szakaszához érkezett, és határidőn belül mindent befejeznek - áll a tartományi kormány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nem csak Vajdaságnak fontos a Béga-csatorna fejlesztése, Temesvárnak is fontos, hogy összekössék a Dunával - mondta a Temes megyei illetékes. A találkozón elhangzott, hogy a baráti kapcsolatoknak köszönhetően modernizálják a temesvári Dositej Obradović Szerb Elméleti Gimnáziumot és Vajdaságban is felújítanak egy román iskolát.

Bega-csatorna
IPA projekt

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.