Ugrás a tartalomra

Hajózható lesz a Béga

2019.09.28
17:16
2024.03.19
08:48
Forrás
Tartományi Kormány
A Béga folyó hajózhatósága és az infrastruktúra fejlesztése a célja annak az IPA projektnek, amelyről Igor Mirović tartományi kormányfő és Călin Dobra, a Temes megyei önkormányzat elnöke tárgyalt.

A szerződésbe foglalt tevékenységek többségét már végrehajtották, egy része pedig folyamatban van. A projekt most intenzív szakaszához érkezett, és határidőn belül mindent befejeznek - áll a tartományi kormány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nem csak Vajdaságnak fontos a Béga-csatorna fejlesztése, Temesvárnak is fontos, hogy összekössék a Dunával - mondta a Temes megyei illetékes. A találkozón elhangzott, hogy a baráti kapcsolatoknak köszönhetően modernizálják a temesvári Dositej Obradović Szerb Elméleti Gimnáziumot és Vajdaságban is felújítanak egy román iskolát.

Bega-csatorna
IPA projekt

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű