Ugrás a tartalomra

Halálos összecsapások Venezuelában

2019.02.24
15:41
2019.02.24
16:54
Forrás
Pannon RTV
Halálos összecsapások történtek szombaton Venezuela brazíliai és kolumbiai határ menti településein, ahol helyiek megpróbálták bejuttatni az országba a külföldi segélyszállítmányokat.

Ezek behozatalát megtiltotta a venezuelai elnök, Nicolás Maduro, aki továbbra is Venezuela törvényes államfőjének tekinti magát.

Elkeseredett tüntetők dobálták kövekkel, Molotov-koktélokkal és üvegekkel a határátkelőket lezáró rohamrendőröket, akik könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel viszonozták a támadást. Szombaton civilek jelentek meg több lezárt határátkelőnél, hogy maguk hozzák be az országba az élelmet és gyógyszert tartalmazó külföldi segélycsomagokat, de a fegyveresek, akik továbbra is hűek Nicolás Maduróhoz, ebben megakadályozták őket.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Civil források szerint az összecsapások során szombaton legalább két ember meghalt. Másik ketten még pénteken veszítették életüket. Több felvétel is arról tanúskodik, hogy néhány segélyszállító kamiont is felgyújtottak ismeretlenek. A szomszédos Kolumbia kormánya szerint a határ menti összecsapásokban közel 300-an sérültek meg, sokan a fejmagasságban kilőtt gumilövedékektől megvakultak. A segélyszállítmányok országba juttatását a venezuelai ellenzék vezetője, a magát ideiglenesen elnöknek kikiáltó Juan Guaidó kezdeményezte, viszont Nicolás Maduro államfő ezeket amerikai katonai beavatkozás előkészítésének tekinti és semmiképpen nem engedi a behozatalukat az ország területére.

Venezuela
összecsapások

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.