Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hamarosan befejeződhetne a noszai Művelődési Ház

2020.06.18
16:40
2020.06.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben sikerülne magyar polgármestert állítani Szabadkán, a noszai Művelődési Házat rövidesen befejezhetik - jelentette ki az épület megtekintésekor Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A kultúrotthon falai régóta állnak, a beltéri munkákat kell még elvégezni.

A három szintes noszai Művelődési Házban a vízvezetékrendszer, a fürdőszobák, és a padlózat is befejezésre vár. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke szerint ezek a munkálatok felgyorsulhatnának.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Mi nagyon reméljük, hogy amikor magyar polgármestere lesz Szabadkának, akkor ez a megállapodás aznap meg fog születni, mert akkor a VMSZ-es támogatással nagyobb lépést tudunk megtenni ebben az ügyben. Ahogy láttuk a körbejáráskor is itt még hiányzik a padlózat, a bútorzat is, és kisebb finomított munkálatok elvégzése. Ehhez kaptunk a Bethlen Gábor Alapítványtól támogatást, megközelítőleg 30 millió dinár értékben. Ezt erre fogjuk költeni.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A környezetvédelem, az idegenforgalom fellendítése, a Szeged-Szabadka vasútvonal kiépítése kiemelten fontos - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, a VMSZ nemcsak Szabadka központját fejlesztené, hanem a környékbeli települések gondjaira is kiemelten odafigyelne.

Dr. Pásztor Bálint, szabadkai listavezető, VMSZ: „Sajnos a jelenlegi városvezetés is egy picit elszabotálta ennek az épületnek a befejezését, de lévén, hogy magyarországi és egyéb források is vannak ebben az épületben, ilyen formában néz ki jelen pillanatban. Én fontosnak tartom, és nem csak én, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség fontosnak tartja, azt hogy a kültelelepülések fejlesztése ugyanolyan fontos legyen a városvezetés számára, mint a központ fejlesztése, a város központi részeiben történő beruházás.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A noszai Művelődési Ház a falu lakosainak fontos gyülekezőhelye lehetne, hiszen a Hinga Művelődési Egyesület is belakhatná az épületet. Sőt a környék kulturális és közéleti eseményeinek is helyszínt biztosíthatna a létesítmény.

Választások 2020
Nosza
Szabadka
Horvát Tímea
VMSZ
Kultúrotthon
Művelődési Ház

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.