Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hamarosan befejeződhetne a noszai Művelődési Ház

2020.06.18
16:40
2020.06.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben sikerülne magyar polgármestert állítani Szabadkán, a noszai Művelődési Házat rövidesen befejezhetik - jelentette ki az épület megtekintésekor Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A kultúrotthon falai régóta állnak, a beltéri munkákat kell még elvégezni.

A három szintes noszai Művelődési Házban a vízvezetékrendszer, a fürdőszobák, és a padlózat is befejezésre vár. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke szerint ezek a munkálatok felgyorsulhatnának.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Mi nagyon reméljük, hogy amikor magyar polgármestere lesz Szabadkának, akkor ez a megállapodás aznap meg fog születni, mert akkor a VMSZ-es támogatással nagyobb lépést tudunk megtenni ebben az ügyben. Ahogy láttuk a körbejáráskor is itt még hiányzik a padlózat, a bútorzat is, és kisebb finomított munkálatok elvégzése. Ehhez kaptunk a Bethlen Gábor Alapítványtól támogatást, megközelítőleg 30 millió dinár értékben. Ezt erre fogjuk költeni.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A környezetvédelem, az idegenforgalom fellendítése, a Szeged-Szabadka vasútvonal kiépítése kiemelten fontos - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, a VMSZ nemcsak Szabadka központját fejlesztené, hanem a környékbeli települések gondjaira is kiemelten odafigyelne.

Dr. Pásztor Bálint, szabadkai listavezető, VMSZ: „Sajnos a jelenlegi városvezetés is egy picit elszabotálta ennek az épületnek a befejezését, de lévén, hogy magyarországi és egyéb források is vannak ebben az épületben, ilyen formában néz ki jelen pillanatban. Én fontosnak tartom, és nem csak én, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség fontosnak tartja, azt hogy a kültelelepülések fejlesztése ugyanolyan fontos legyen a városvezetés számára, mint a központ fejlesztése, a város központi részeiben történő beruházás.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A noszai Művelődési Ház a falu lakosainak fontos gyülekezőhelye lehetne, hiszen a Hinga Művelődési Egyesület is belakhatná az épületet. Sőt a környék kulturális és közéleti eseményeinek is helyszínt biztosíthatna a létesítmény.

Választások 2020
Nosza
Szabadka
Horvát Tímea
VMSZ
Kultúrotthon
Művelődési Ház

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.