Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hamarosan befejeződhetne a noszai Művelődési Ház

2020.06.18
16:40
2020.06.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben sikerülne magyar polgármestert állítani Szabadkán, a noszai Művelődési Házat rövidesen befejezhetik - jelentette ki az épület megtekintésekor Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke.

A kultúrotthon falai régóta állnak, a beltéri munkákat kell még elvégezni.

A három szintes noszai Művelődési Házban a vízvezetékrendszer, a fürdőszobák, és a padlózat is befejezésre vár. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai elnöke szerint ezek a munkálatok felgyorsulhatnának.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Mi nagyon reméljük, hogy amikor magyar polgármestere lesz Szabadkának, akkor ez a megállapodás aznap meg fog születni, mert akkor a VMSZ-es támogatással nagyobb lépést tudunk megtenni ebben az ügyben. Ahogy láttuk a körbejáráskor is itt még hiányzik a padlózat, a bútorzat is, és kisebb finomított munkálatok elvégzése. Ehhez kaptunk a Bethlen Gábor Alapítványtól támogatást, megközelítőleg 30 millió dinár értékben. Ezt erre fogjuk költeni.”

A környezetvédelem, az idegenforgalom fellendítése, a Szeged-Szabadka vasútvonal kiépítése kiemelten fontos - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, a VMSZ nemcsak Szabadka központját fejlesztené, hanem a környékbeli települések gondjaira is kiemelten odafigyelne.

Dr. Pásztor Bálint, szabadkai listavezető, VMSZ: „Sajnos a jelenlegi városvezetés is egy picit elszabotálta ennek az épületnek a befejezését, de lévén, hogy magyarországi és egyéb források is vannak ebben az épületben, ilyen formában néz ki jelen pillanatban. Én fontosnak tartom, és nem csak én, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség fontosnak tartja, azt hogy a kültelelepülések fejlesztése ugyanolyan fontos legyen a városvezetés számára, mint a központ fejlesztése, a város központi részeiben történő beruházás.”

A noszai Művelődési Ház a falu lakosainak fontos gyülekezőhelye lehetne, hiszen a Hinga Művelődési Egyesület is belakhatná az épületet. Sőt a környék kulturális és közéleti eseményeinek is helyszínt biztosíthatna a létesítmény.

Választások 2020
Nosza
Szabadka
Horvát Tímea
VMSZ
Kultúrotthon
Művelődési Ház

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.