Ugrás a tartalomra

Hamarosan eldől, Szerbia a hagyományos vagy az új EU-s csatlakozási módszert alkalmazza

2020.02.17
20:21
2020.04.19
17:12
Forrás
Pannon RTV
Nem született még döntés arról, hogy Szerbia esetében a hagyományos vagy az új típusú uniós csatlakozási módszert alkalmazzák-e a folytatásban - nyilatkozta Ana Brnabić Brüsszelben.

A kormányfő elmondta, Aleksandar Vučić államfővel együtt az új metodológiát pártolják, míg az eurointegrációs miniszter, Jadranka Joksimović óvatosabb az újítással szemben. Az új módszer lényege a fokozatosságban rejlik, vagyis ha Szerbia jól teljesít egyes területeken, megnyitják az ahhoz tartozó uniós forrásokat, ellenkező esetben pedig befagyaszthatja azokat. Brnabić azt mondta, hamarosan meghozzák a döntést: „Az új módszer nekem nagyon praktikusnak, észszerűnek, érthetőnek, könnyen követhetőnek tűnik, főleg ami az embereket érinti, nem minket, politikusokat. A másik dolog az új beruházási tervnek a bejelentése, ami sokkal több konkrét segítséget ad a további előrelépéshez a csatlakozási folyamatban. Ez a két dolog kézzel fogható és érezhető. Remélem, egy új kezdetet jelent nemcsak Szerbiának, hanem az egész Nyugat-Balkánnak.”

Brüsszel
csatlakozás
Európai Unió
Szerbia
Ana Brnabić

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.