Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Predrag Vuckovic

Hamarosan eldől, Szerbia a hagyományos vagy az új EU-s csatlakozási módszert alkalmazza

2020-02-17
20:21
2020-02-18
17:04
Forrás
Pannon RTV
Nem született még döntés arról, hogy Szerbia esetében a hagyományos vagy az új típusú uniós csatlakozási módszert alkalmazzák-e a folytatásban - nyilatkozta Ana Brnabić Brüsszelben.

A kormányfő elmondta, Aleksandar Vučić államfővel együtt az új metodológiát pártolják, míg az eurointegrációs miniszter, Jadranka Joksimović óvatosabb az újítással szemben. Az új módszer lényege a fokozatosságban rejlik, vagyis ha Szerbia jól teljesít egyes területeken, megnyitják az ahhoz tartozó uniós forrásokat, ellenkező esetben pedig befagyaszthatja azokat. Brnabić azt mondta, hamarosan meghozzák a döntést: „Az új módszer nekem nagyon praktikusnak, észszerűnek, érthetőnek, könnyen követhetőnek tűnik, főleg ami az embereket érinti, nem minket, politikusokat. A másik dolog az új beruházási tervnek a bejelentése, ami sokkal több konkrét segítséget ad a további előrelépéshez a csatlakozási folyamatban. Ez a két dolog kézzel fogható és érezhető. Remélem, egy új kezdetet jelent nemcsak Szerbiának, hanem az egész Nyugat-Balkánnak.”

Brüsszel
Európai Unió
csatlakozás

Most

08:11, Frissítve: 08:17

Ma van az autizmus világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének kezdeményezésére 2008 óta április 2-án tartják azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, amely ma már tíz milliókat érint világszerte.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.