Ugrás a tartalomra
Federica Mogherini
FoNet/Screenshot

Haradinaj követelése után Mogherini elhagyta az ülést Brüsszelben

2017-11-17
18:59
2017-11-17
19:07
Forrás
Tanjug
Ramush Haradinaj koszovói kormányfő azt követelte, hogy a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folyamatában növeljék az Egyesült Államok jelenlétét.

Ezt követően Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője váratlanul elhagyta a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését Brüsszelben pénteken. A találkozón résztvevő források a Tanjugnak azt nyilatkozták, hogy Haradinaj az Egyesült Államok fokozottabb jelenlétét és részvételét követelte a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben, amelyben a közvetítő az Európai Unió. Mogherini ezt állítólag személyes sértésnek vette és annak befejezése előtt elhagyta a találkozót. Ez volt egyébként Haradinaj első látogatása Brüsszelben, mióta átvette a kormányfői teendőket Koszovóban.

Stabilizációs és Társulási Tanács ülése
Brüsszel
Federica Mogherini
EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője
Ramush Haradinaj
koszovói kormányfő

Most

20:12, Frissítve: 20:24

Adventi vendégeskedés a tordai időseknél

Az adventi időszakban különösképpen odafigyelünk az egyedül élőkre és az idősekre. Ennek szép példája a bánáti Torda, ahol karácsony táján a gyerekek meglátogatják a falu legidősebb lakosait.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő