Ugrás a tartalomra
Tanjug video, Archívum

Haradinaj: Marad a szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám

2019-01-29
16:01
2019-01-29
17:35
Forrás
Tanjug
A szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám továbbra is marad - mondta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése utáni sajtótájékoztatón.

A koszovói miniszterelnök leszögezte, nem kívánja kommentálni Kadri Veseli, a Koszovói Demokrata Párt vezetőjének kijelentését, miszerint 120 napra fel kellene függeszteni a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező árura kivetett védővámot. Haradinaj szavai szerint csakis abban az esetben tárgyalna erről, ha az Egyesült Államok és az EU nemzetközi konferenciát kezdeményezne a Belgráddal való átfogó megállapodásról, ennek eredményeként pedig olyan megoldás születne, amivel elismernék Koszovót, hogy az az ENSZ tagja lehessen.

Ramush Haradinaj, kormányfő, Koszovó: „Fontos, hogy folytatódjon, én úgy mondanám, a párbeszéd jelenlegi struktúrája az Európai Unió vezetésével, én azt mondanám, hogy az Egyesült Államok is érdekelt ebben. De nem kérjük, hogy megváltozzon a dialógus összetétele, mert nem akarjuk Oroszországot. Hogy érthetőek legyünk, Oroszországnak nem adunk semmilyen szerepet, mivel Oroszország már régen elhatárolódott a balkáni országoktól és Európától is.”

Haradinaj
vám

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.