Ugrás a tartalomra
Tanjug video, Archívum

Haradinaj: Marad a szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám

2019-01-29
16:01
2019-01-29
17:35
Forrás
Tanjug
A szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám továbbra is marad - mondta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése utáni sajtótájékoztatón.

A koszovói miniszterelnök leszögezte, nem kívánja kommentálni Kadri Veseli, a Koszovói Demokrata Párt vezetőjének kijelentését, miszerint 120 napra fel kellene függeszteni a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező árura kivetett védővámot. Haradinaj szavai szerint csakis abban az esetben tárgyalna erről, ha az Egyesült Államok és az EU nemzetközi konferenciát kezdeményezne a Belgráddal való átfogó megállapodásról, ennek eredményeként pedig olyan megoldás születne, amivel elismernék Koszovót, hogy az az ENSZ tagja lehessen.

Ramush Haradinaj, kormányfő, Koszovó: „Fontos, hogy folytatódjon, én úgy mondanám, a párbeszéd jelenlegi struktúrája az Európai Unió vezetésével, én azt mondanám, hogy az Egyesült Államok is érdekelt ebben. De nem kérjük, hogy megváltozzon a dialógus összetétele, mert nem akarjuk Oroszországot. Hogy érthetőek legyünk, Oroszországnak nem adunk semmilyen szerepet, mivel Oroszország már régen elhatárolódott a balkáni országoktól és Európától is.”

Haradinaj
vám

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.