Ugrás a tartalomra
Tanjug video, Archívum

Haradinaj: Marad a szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám

2019-01-29
16:01
2019-01-29
17:35
Forrás
Tanjug
A szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám továbbra is marad - mondta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése utáni sajtótájékoztatón.

A koszovói miniszterelnök leszögezte, nem kívánja kommentálni Kadri Veseli, a Koszovói Demokrata Párt vezetőjének kijelentését, miszerint 120 napra fel kellene függeszteni a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező árura kivetett védővámot. Haradinaj szavai szerint csakis abban az esetben tárgyalna erről, ha az Egyesült Államok és az EU nemzetközi konferenciát kezdeményezne a Belgráddal való átfogó megállapodásról, ennek eredményeként pedig olyan megoldás születne, amivel elismernék Koszovót, hogy az az ENSZ tagja lehessen.

Ramush Haradinaj, kormányfő, Koszovó: „Fontos, hogy folytatódjon, én úgy mondanám, a párbeszéd jelenlegi struktúrája az Európai Unió vezetésével, én azt mondanám, hogy az Egyesült Államok is érdekelt ebben. De nem kérjük, hogy megváltozzon a dialógus összetétele, mert nem akarjuk Oroszországot. Hogy érthetőek legyünk, Oroszországnak nem adunk semmilyen szerepet, mivel Oroszország már régen elhatárolódott a balkáni országoktól és Európától is.”

Haradinaj
vám

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.