Ugrás a tartalomra

Harmadszorra is Hszi Csin-ping lett Kína elnöke

2023.03.10
17:51
2023.03.10
17:59
Forrás
MTI, RTS, hirado.hu
Ezzel rekordot döntött, és Mao Ce-tung óta az ország leghatalmasabb vezetőjévé vált. A szerb elnök is gratulált.

A kínai parlament, vagyis az Országos Népi Kongresszus (NPC) közel 3000 képviselője egyhangúlag megszavazta, hogy ismét Hszi Csin-ping legyen a kínai elnök, írja a Reuters.

Aleksandar Vučić szerb elnök gratulált a Kínai Népköztársaság elnökének. Üzenetében elmondta, hogy ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Hszi Csin-ping hozzájárult a Kínai Népköztársaság szerepének, hírnevének és jelentős pozíciójának megerősítéséhez, illetve bizonyította a kínai nép iránti elkötelezettségét. A szerb elnök szerint a Kínai Népköztársaság a jövőben is minden téren sikeres lesz Hszi Csin-ping vezetése alatt.

Az újraválasztott elnök szerint a cél az, hogy Peking előnyre tegyen szert a nemzetközi versenyben, miközben elmondása szerint Kínára egyre nagyobb nyomás nehezedik az Egyesült Államok részéről. A kínai Országos Népi Gyűlés éves ülésén Hszi a hét elején arról beszélt, hogy Kína szemszögéből nézve az Egyesült Államok és a Nyugat arra törekszik, hogy akadályozza a világ második legnagyobb gazdasági hatalmának felemelkedését.

Hszi Csin-ping
Kína

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.