Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Hármas koalícióban gondolkodik a győztes Német Szociáldemokrata Párt

2021.10.06
19:12
2021.10.06
19:18
Forrás
MTI
Egyeztetéseket kezd Németországban a közös kormányalakításról a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal a szeptember végi szövetségi parlamenti választáson győztes Német Szociáldemokrata Párt.

Az FDP elfogadta a Zöldek erre irányuló felvetését, és a két párt egyetértésben javasolta Olaf Scholznak, az SPD kancellárjelöltjének, hogy kezdjenek tárgyalásokat csütörtökön a hármas koalícióról. Az FDP-elnök azonban hozzátette, hogy egy esetleges Jamaica-koalíció – vagyis a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió szövetségének kormányalakítása a Zöldekkel és az FDP-vel – továbbra is lehetséges opció, bár azt kiemelte, hogy párhuzamosan nem folytatnak egyeztetéseket.

Az SPD, a Zöldek és az FDP vezetői már mind egyeztettek külön-külön egymással, de közös hármas megbeszélést még nem tartottak a kormányalakításról. Az SPD vasárnap jelezte, hogy készen áll a koalícióra a két kisebb párttal.

Németország
koalíció
választás
Német Szociáldemokrata Párt

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű