Ugrás a tartalomra

Hármas koalícióban gondolkodik a győztes Német Szociáldemokrata Párt

2021.10.06
19:12
2021.10.06
19:18
Forrás
MTI
Egyeztetéseket kezd Németországban a közös kormányalakításról a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal a szeptember végi szövetségi parlamenti választáson győztes Német Szociáldemokrata Párt.

Az FDP elfogadta a Zöldek erre irányuló felvetését, és a két párt egyetértésben javasolta Olaf Scholznak, az SPD kancellárjelöltjének, hogy kezdjenek tárgyalásokat csütörtökön a hármas koalícióról. Az FDP-elnök azonban hozzátette, hogy egy esetleges Jamaica-koalíció – vagyis a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió szövetségének kormányalakítása a Zöldekkel és az FDP-vel – továbbra is lehetséges opció, bár azt kiemelte, hogy párhuzamosan nem folytatnak egyeztetéseket.

Az SPD, a Zöldek és az FDP vezetői már mind egyeztettek külön-külön egymással, de közös hármas megbeszélést még nem tartottak a kormányalakításról. Az SPD vasárnap jelezte, hogy készen áll a koalícióra a két kisebb párttal.

Németország
koalíció
választás
Német Szociáldemokrata Párt

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.